TV: Åtta mål i galen match i Borås - dubbla övertidsmål gav Elfsborg en poäng

Östersund vände 0-2 till 4-2 borta mot Elfsborg.
Trots det fick man inte vända hem från Borås med alla tre poängen.
Hemmalagets Lasse Nilssons två övertidsmål gav 4-4 i en galen match.
- Det var en otroligt märklig fotbollsmatch, säger Elfsborgs poängräddare Lasse Nilsson till C More.

Redan i den sjunde minuten gjorde tidigare Östersund-spelaren Alex Dyer 1-0 till Elfsborg. Efter ett felpass av ÖFK-målvakten Andreas Andersson och en trippelchans för hemmalaget så placerade Dyer in ledningsmålet.

Matchen var spelmässigt jämn och efter knappa halvtimmen hade Östersund en jättechans att kvittera. Ken Sema spelade bollen snett inåt bakåt och där dök Fouad Bachirou upp. Fransmannen fick dock inte till avslutet och Elfsborgs målvakt Kevin Stuhr Ellegaard kunde rädda.

Bara minuter efter Östersunds jätteläge kom Elfsborgs 2-0. Viktor Prodell fick bollen på kanten. Anfallaren tunnlade en ÖFK-försvarare innan han snyggt placerade in bollen.

- Vår plan var att pressa högt och försöka ta bollen högt upp i planen. Det gjorde vi också och det var så målet kom till. Det var lite upp och ner att göra mål mot Östersund. Jag tycker om laget, men mitt jobb är att göra mål för Elfsborg, säger 1-0-skytten tillika tidigare Östersundspelaren, Alex Dyer till C More i halvtid.

Östersund klev ut som ett mer bestämt lag i den andra halvleken. Laget tryckte på och skapade flera chanser och reduceringen lät inte vänta på sig.

Med timmen spelat tog Ken Sema sig förbi Simon Lundevall och slog in bollen. Inspelet tog på armen på en Elfsborgs-försvarare. Samtliga Östersundsspelare skrek på straff, utom Johan Bertilsson. Inhopparen tog i stället bollen och tryckte in 1-2.

Kvitteringen skulle också komma. Saman Ghoddos fick en fin passning av Alhaji Gero och tryckte dit 2-2.

Därefter drog Elfsborgs Jörgen Horn på sig sitt andra gula kort efter 84 minuter.

Sedan föll Elfsborg ihop fullständigt. Minuten efter utvisningen nickade en annan inhoppare, nämligen Jamie Hopcutt, in 3-2.

Strax efter 3-2 kom också 4-2 på straff av samme Hopcutt.

Då trodde nog samtliga åskådare på Borås Arena att det var kört för hemmalaget.

Men Elfsborgs anfallare Lasse Nilsson ville annat. Först placerade han in 3-2 efter 91 minuter. Sedan kvitterade Nilsson till 4-4 på straff efter 94 minuter.

- Vi fallerar totalt efter deras reducering. Sen får vi först ett slumpmål till 3-4 och sedan får vi en straff. Det var en otroligt märklig fotbollsmatch, säger Elfsborgs poängräddare Lasse Nilsson.

Lagens startelvor:

Elfsborg: Stuhr Ellegaard - Manns, Jönsson, Horn, Lundqvist - Dyer, Rosenqvist, Olsson, Lundevall - Prodell, Frick.

Östersund: Andersson - Mensah, Bergqvist, Pettersson, Widgren - Edwards, Nouri, Bachirou, Sema - Aiesh, Ghoddos.