TV: Åtvidabergs blytunga svit - elva raka utan seger

Elva allsvenska matcher utan seger. Jumbo och bara sju poäng efter halva serien. Hur ska Åtvidaberg klara sig kvar i allsvenskan?

Den 19 april vann Åtvidaberg hemma mot Falkenberg med 3-1. Lagets tre första poäng i årets fotbollsallsvenskan.

Vad har hänt sedan dess då?

Fem uddamålsförluster, två nederlag med 0-3 och fyra kryss.

Ett av de oavgjorda resultaten kom i Åtvidabergs första match efter sommaruppehållet: mållöst hemma mot Halmstad, en av konkurrenterna i botten.

Under lördagen kom det heller ingen seger, efter 1-1 hemma mot Gefle. Och inte blev det bättre av att Halmstad och Örebro - lagen närmast framför jumbon i tabellen - tog poäng.

Sex pinnar upp
När 15 av Åtvidabergs 30 matcher är spelade har laget endast en seger, totalt sju insamlade poäng - och sex pinnar upp till en kvalplats för att hålla sig kvar i högsta serien.

Örebro är näst sist på tolv poäng medan Halmstad är ytterligare en före.

Det började ju annars så bra för Åtvidaberg mot Gefle.

Inte ens 90 sekunder hade spelats på Kopparvallen när Kristian Bergström hittade sin finländske lagkamrat Simon Skrabb - som satte 1-0 med vänstern bakom bortamålvakten Emil Hedvall.

Williams kvitterade
Åtvidaberg var sedan nära ytterligare mål, men i stället tog Gefle sakta över. Tabellnians bästa chans i första halvlek kom i slutminuterna när Henrik Gustavsson kastade upp ena handen på Johan Oremos avslut i straffområdet.

Den andra halvleken var inte lika händelserik. Andreas Dahlén försökte tio minuter efter paus, men Hedvall i Gefle mål briljerade med en enhandsräddning.

Ledningen höll i 80 minuter.

Då befann sig Johan Bertilsson på vänsterkanten och spelade in bollen till forwarden Dioh Williams, som nickade in kvitteringen från nära håll.

Martin Christensen hade kort därefter en möjlighet för Åtvidaberg att återta kommandot, men det resulterade bara i en hörna. Och ett nytt poängtapp för jumbon.

Se alla höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2015-07-11 kl 18:24