Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
3:01

Foto: C More

Nästa

Avbryt
Försök igen

TV: Axéns utbrott: "Pajasar - vill vi att det ska bli hockey?"

Örebro fick spela matchen mot Djurgården utan avstängde Kennedy Igboananike.
Efter matchen gick ÖSK-tränare Alexander Axén hårt åt avstängningen.
- Vill vi att det ska bli hockey eller?, säger han i C Mores studio.

I den andra omgången av allsvenskan den 8 april armbågade Örebros anfallare Kennedy Igboananike AFC Eskilstunas Ludvig Öhman i ryggen.

Situationen uppmärksammades inte av domaren under matchens gång men svenska fotbollförbundet valde att straffa Kennedy Igboananike i efterhand. Örebro SK överklagade beslutet om avstängning den 5-20 maj (fyra matcher) till Riksidrottsnämnden - men Igboananike fick inte spela i dagens möte med Djurgården.

Redan innan avspark uttryckte ÖSK:s tränare Alexander Axén ilska över avstängningen.

- Det är nog bäst att jag inte säger någonting (om avstängningen). Om han får fyra matcher för den tacklingen, då får jag tio års fängelse om jag säger vad jag tycker om den situationen och vart svensk fotboll är på väg, sa Axén innan avspark.

ANNONS

I C Mores studio efter matchen utvecklade han kritiken.

- Vi förlorar inte för det, men det är klar att det stör när jag klockan tio i morse får veta att Kennedy inte får spela. Den som hittat på den jävla grejen... Jag är så jävla trött på det så att det är helt otroligt.

- Har du sett situationen? Fyra matcher! Då är det nog rätt många spelare som sitter och tittar i sina kalendrar och kan bli lediga 20 matcher, för det här är en helt horribel grej. Sådana här saker händer konstant. Om du tittar på anfallarna i varje match så är det en armbåge från mittbackarna direkt när anfallaren kommer fram, och så vidare. Nu kan man se allting på arenorna, och fortsätter det så här så blir det kaos. Det som händer nu är att alla tränare kommer titta på det här och anmäla. Är det så här vi vill ha det i svensk fotboll? Då förstår jag ingenting.

ANNONS

- Man kan bara anmäla när domaren inte har sett situationen. Tänk dig att domaren skulle ha sett det och gett ett gult kort och sagt "nu räcker det" eller något. Nu får vi istället fyra matchers avstängning och får reda på det jättesent. Vi ska överklaga, och det går inte för det är högsta instans, det sitter tre stycken där som tycker att det här är det fulaste de har sett i hela sitt liv, och då står vi där. Klockan 10 i dag får jag reda på att Kennedy inte får vara med. Det är horribelt! Vi håller på att jaga tejprullar som ska vara två centimeter, vi måste gå ut i nummerordning... Vad lägger vi kraft på i svensk fotboll? Ska vi nu titta på varenda match för varje lag och hålla på och anmäla? Vill vi att det ska bli hockey eller? Jag fattar inte, säger Axén.

Har Riksidrottsnämnden sagt att de inte ska titta vidare på det, eller var ligger bollen just nu?

ANNONS
- De gömde sig i går kväll när Magnus försökte få tag i dem, de svarade inte. Vi fick inte besked förrän i morse. Det tar inte bort att vi förlorade med 0-4 här, det säger jag inte, men det stör lite. Du frågar hur vi ska göra mål: han är jätteviktig för det. Nu sitter det några pajaser här och tycker att han ska vara avstängd i fyra matcher... Nu finns det rätt många spelare som kommer vara oroliga, för man behöver inte gå så långt bak för att hitta fler sådana situationer.

Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel stämmer delvis in i Axéns kritik.

- Alexander är lite mer insatt, men jag håller med honom lite. Det kan bli en komisk situation om alla ska granskas efteråt, det kan bli problem.

Se situationen med Igboananikes armbåge här!

Se Axén prata om Igboananikes avstängning i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-07 kl 20:28
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto