TV: Backen sköt Peking till seger i genrepet mot AFC

IFK Norrköping och AFC Eskilstuna möts i svenska cupen.
Under tisdagen möttes lagen i en träningsmatch, och Peking vann då efter Henrik Castegrens sena avgörande.
- Det känns som att de vinner rättvist, säger AFC:s Anel Rashkaj till C More.

IFK Norrköping och AFC Eskilstina möttes under tisdagen på Östgötaporten, vilket man också gör i den avslutande omgången av svenska cupens gruppspel.

Peking lät i går meddela att danske backen Rasmus Lauritsen ansluter till klubben från Vejle BK och Superligan. I dag kastades backen in i hetluften direkt och fick göra debut för sin nya klubb.

Norrköping inledde mötet med störst bollinnehav, medan AFC Eskilstuna lurpassade och ställde om vid ett par tillfällen i första halvlek. I den 39:e minuten ökade Peking takten i ett anfall och var nära att ta ledningen efter inspel i straffområdet av Erik Lindell mot en helt fri Christoffer Nyman, men passningen blev för hård och gick ut mot långsidan.

Minuten senare skapade i stället AFC matchens dittills hetaste målchans. Felix Michel tunnlade först två motståndare och sköt därefter i stolpen från en position utanför straffområdet.

Mot slutet av matchen skapade Norrköping några vassa lägen. Först hade Jordan Larsson ett friläge, men brände. I den 82:a minuten kom så matchens enda mål när Henrik Castegren stötte in en frispark till 1-0.

- Vi gör en bra första halvlek, sedan i andra halvlek kommer de in med ny energi och byter ut nästan hela laget. De har lite mer energi än vad vi har, säger AFC:s Anel Rashkaj till C More.

- Det känns som att de vinner rättvist.

Norrköping ställs mot IFK Värnamo i cupen till helgen. För AFC Eskilstuna väntar Assyriska Turabdin.

- Det är kul att svenska cupen drar igång nu på söndag så att man får den där nerven, säger Pekings Alexander Fransson.

Lagens startelvor:

Norrköping: Pettersson - Dagerstål, Larsen, Lauritsen - Sampsted, Blomqvist, Bergmann Johannesson, Kusu, Lindell - Nyman, Skrabb.

AFC Eskilstuna: Söderberg - Björkman, Rakhamanov, Michel - Hodzic, Rashkaj, Loeper, Kojic - Ferid Ali, Cissoko, Jarl.

Publicerad 2019-02-12 kl 15:54