TV: Bahoui tvåmålsskytt när AIK vände och vann mot AFC - hakar på Djurgården i toppen

AIK hakar på Djurgården i toppen av allsvenskan.
Hemvändande Nabil Bahoui hoppade in och gjorde två mål när Gnaget vände underläge till seger mot AFC Eskilstuna.
- Det var skönt, säger Bahoui till C More efter matchen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

AIK fortsätter att gå starkt i allsvenskan. I dag lyckades man ta sin femte raka seger i serien borta mot AFC Eskilstuna.

Men det började tufft för AIK när man åkte på ett baklängesmål i den nionde minuten genom Kadir Hodzic. Därmed bröts AIK:s svit där man hållit nollan i fem raka matcher i allsvenskan.

I minut 29 skulle AIK svara. Henok Goitom höll sig framme på en stolpretur och tryckte in 1-1, hans tredje mål i årets allsvenska.

I upptakten av den andra halvleken hade båda lagen bra chanser att ta ledningen, AFC genom ett skott av Samuel Nnamani där Oscar Linnér räddade och Gnaget efter ett avslut från nära håll av Kolbeinn Sigthorsson som räddades till hörna.

AIK skulle dock ta ledningen till slut efter att man fått en straff då inbytte Nabil Bahoui gick omkull i straffområdet. Sebastian Larsson gjorde inget misstag från elva meter och satte 2-1.

Med drygt tio minuter kvar av matchen slog Nabil Bahoui själv till och satte 3-1 på nick, hans första mål sedan AIK-återkomsten.

Bara minuter senare slog Bahoui till igen och satte 4-1 för AIK, hans andra i matchen.

AFC reducerade sent och gjorde att slutsiffrorna skrevs till 4-2 till AIK, vilket gör att AIK hakar på Djurgården i toppen, då man efter 19 omgångar är en poäng efter Blåränderna som toppar tabellen.

- Det var skönt. Vi vann och får ladda batterierna till torsdag, säger Bahoui till C More efter matchen.

- Det är alltid skönt. Det känns bra. Det viktigaste är att vi hakar på i guldstriden. Jag fick hoppa in i Moldavien senast, och det var ganska tufft. Även om jag har hållit igång så är det lite speciellt att träna matchspel.

AFC ligger kvar på näst sista plats i allsvenskan.

I nästa match möter AIK Sheriff på hemmaplan i returmötet i Europa League-kvalet. Sedan väntar Kalmar FF på hemmaplan. AFC ställs mot Djurgården på bortaplan i sin nästa allsvenska match.

AFC Eskilstuna: Levtjenko - Tsveiba, Björkman, Catic - Jarl, Nalic, Lushaku, Hodzic - Miljanovic, Kozica, Camara.

AIK: Linnér, Dimitriadis, Karlsson, Michel, Adu, Lindkvist, Salétros, Hussein, Rashidi, Sigthorsson, Goitom.