TV: Bajen krossade Blåvitt - Tankovic med hattrick

GÖTEBORG. Hammarby mosade IFK Göteborg efter ett hattrick av Muamer Tankovic.
Blåvitt har nu 14 raka matcher utan vinst i allsvenskan.
- Katastrof, vi förtjänar inte att bära Blåvitt-tröjan, säger Ferran Sibila till Dplay.

Hammarby började piggt och skapade en halvchans direkt. Mads Fenger Nielsen fick ett nickläge efter två minuter men träffade inte mål. Två minuter senare fick allsvenska debutanten Yahya Kalley ett bra läge för IFK Göteborg. Det var inget fel på vänsterbackens avslut, men David Ousted räddade. Annars var det mycket Hammarby. I 19:e minuten hade Bajen-strikern Aron Johannsson ett bra läge i boxen men sköt strax utanför.

Bara sekunder senare skulle dock Johannsson bli målskytt. Efter en värdelös inspark av Giannis Anestis fick den isländsk-amerikanske anfallaren bollen till skänks och chippade iskallt in den. Såklart en jättetabbe av den annars så stabile grekiske målvakten. Ett Hammarby med stort bollinnehav tryckte sedan på för att få ett 2-0-mål samtidigt som IFK Göteborg hade väldigt svårt att skapa något.

I 36:e minuten gjordes Darijan Bojanic ner av Mattias Bjärsmyr vid straffområdesgränsen. Frisparksläget var perfekt men Paulinho drog bollen över ribban. IFK Göteborg trodde att de hade kvitterat i 44:e minuten. Men målet dömdes mycket tveksamt bort för offside. Precis före pausvilan tvingades Hammarby till ett byte. En stämplad Darijan Bojanic ersattes av Aimar Sher. Hammarby ledde med 1-0 i paus.

IFK Göteborg gjorde ett dubbelbyte i paus. Pontus Wernbloom och Alexander Farnerud kom in istället för Christian Kouakou och Yahya Kalley. Fyra minuter in i andra halvlek fick Paulinho ett kanonläge i straffområdet, men sköt återigen över. Blåvitt hade sedan ett nytt offsidemål. Denna gång var det korrekt bortdömt. I 66:e minuten slog Alexander Jallow ett inlägg som gick förbi alla och blev farligt, men Ousted var med på noterna och räddade.

Med 20 minuter kvar gjorde lagen varsitt byte. Gustav Ludwigson ersatte Aron Johannsson för Bajen och i IFK Göteborg gjorde Giorgij Charaisjvili, som bytte av Patrik Karlsson Lagemyr, efterlängtad comeback. Direkt efteråt gjorde Hammarby 2-0. Muamer Tankovic dundrade in bollen på pass från nyss inkomne Ludwigson. I 78:e minuten sköt Tankovic även in 3-0. Ludwigson stod även denna gång för framspelningen.

Och firma Tankovic-Ludwigson var inte klara. Muamer Tankovic prickade även in 4-0 efter väggspel med Gustav Ludwigson i 87:e minuten. IFK Göteborg föll med hela 0-4 hemma på Gamla Ullevi och har nu spelat 14 matcher i allsvenskan utan att vinna.

Blåvitt: Anestis - Jallow, Bjärsmyr, Da Graca, Kalley - Yusuf, Johansson, Sana - Aiesh, Kouakou, Karlsson-Lagemyr

Bajen: Ousted - Söderström, Fällman, Nielsen, Jeahze - Andersen, Bojanic - A. Khalili, Tankovic, Paulinho - Johannsson