IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Under lördagen tog Hammarby emot AFC Eskilstuna på Tele2 Arena, och då förlängde hemmalaget sin förlustfria svit till fem matcher genom en betryggande 4-0-seger inför 20 741 åskådare.

AFC saknade bland annat mittfältsprofilen Emmanuel Frimpong (vilade) och anfallsesset Mohamed Buya Turay (avstängd), och hade inte särskilt mycket att sätta emot i den andra halvleken. Tränaren Pelle Olsson satsade på en fembackslinje som höll tätt i den första halvleken och då skapade inte Hammarby några riktiga farligheter med ett undantag. På tilläggstid sköt Björn Paulsen rakt på bortalagets keeper Tim Erlandsson när han blev fri i straffområdet.

Men Paulsen skulle få sin revansch. I den andra halvlekens första minut tryckte han in 1-0 från nära håll efter att Tim Erlandsson missat att boxa undan bollen på en hörna. Målvakten lämnade ett öppet mål bakom sig och då kunde danske Paulsen ge Hammarby ledningen.

I den 51:a minuten hade AFC sin stora chans att kvittera när man hittade in till Simon Alexandersson i straffområdet med ett instick, men anfallarens avslut var för löst. Tio minuter senare var Hammarbys mittback Joseph Aidoo nära att nicka in 2-0, men då gjorde Erlandsson en fin räddning på mållinjen.

2-0 kom istället i den 66:e minuten, när Björn Paulsen från vänsterkanten slog en boll in i straffområdet längs med marken som gav Pa Dibba öppet mål. Anfallaren rullade enkelt in bollen i nät - och två minuter senare blev Eskilstunas uppförsbacke än värre. Då fick mittfältaren Anel Rashkaj sitt andra gula kort och blev utvisad, efter en stämpling.

3-0 stötte Björn Paulsen in från nära håll i den 78:e minuten, efter en nickskarv av Pa Dibba. 4-0 placerade Arnor Smarason in säkert i ena hörnet på tilläggstid.

Trots två mål och en assist var offensive mittfältaren Paulsen inte särskilt nöjd med sin insats mot AFC.

- Det här var inte min bästa match i Hammarby, jag spelade inte så bra. Jag gjorde två mål och en assist, men jag kan bättre, säger dansken till C More.

Nu står Hammarby på nio poäng efter sex spelade matcher, medan AFC Eskilstuna har skrapat ihop tre poäng.

På presskonferensen efter matchen var Jakob Michelsen självklart nöjd över tre poäng.

- AFC försvarade lågt och lät oss ha bollen. Vi måste fortfarande vänja oss mer vid att ha bollen. Det är viktigt att få det första målet i en sådan här match. Vi skapade en hel del chanser och vi släppte inte till särskilt många chanser. Generellt sett ser vi stabila ut. Men det här är bara tre poäng, nu ska vi inte flyga i väg. Vi har en svår match borta mot Östersund nästa helg, säger Michelsen.

AFC Eskilstunas tränare Pelle Olsson:

- Inför den andra halvleken var vi optimistiska. Men vi fick en dålig start och efter 1-0 öppnade matchen upp sig. Vi spelade bra mellan 1-0 och 2-0, då hade vi intentioner i vårt spel som var bra. Sen gör vi ett tekniskt misstag och så blir det en kontring, 2-0. Därefter får vi en utvisning och då blir det väldigt svårt för oss, där är matchen körd. Det som händer därefter är inte så intressant. Fram till utvisningen fanns det goda sidor i vårt spel och det finns en del att jobba vidare på med den formationen vi testade

I spelaren ser ni höjdpunkterna från matchen.

Hammarbys lag: Ögmundur Kristinsson - Birkir Saevarsson, Joseph Aidoo, Marcus Degerlund, Solheim - Arnor Smárason, Johan Persson (Leo Bengtsson 42), Serge-Junior Martinsson Ngouali, Jiloan Hamad (Kennedy Bakircioglu 72) - Björn Paulsen - Pa Dibba (Imad Khalili 79)

AFC Eskilstunas lag: Tim Erlandsson - Daniel Björnkvist, Alexander Michel, Bund-Dawda Sowe, Zurab Tsiskaridze, Jernade Meade - Ferid Ali, Anel Rashkaj, Thomas Piermayr, Omar Eddahri - Simon Alexandersson (Sasa Matic 67)

-
-

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-04-29 kl 17:54

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.