TV: Bajen tog efterlängtad seger - vände och vann mot jumbon

Hammarby vann borta mot jumbon Falkenberg med 3-1.
De låg under i halvtid och fick kaptenen skadad - men vände matchen med hjälp av ett självmål och två mål av Aron Jóhannsson.

Se de tre första målen i matchen i Sporten i spelaren ovan.

Efter lite mer än en kvart kom matchens första riktiga chans, och det var Falkenberg som fick den. Efter en fast situation dök Nsima Peter upp på bortre och skulle stöta in bollen, men fick en mindre bra träff och bollen strök stolpen.

Femton minuter senare var det dags igen. Anton Wede fick ett läge utanför straffområdet och klippte till - och vilken träff han fick med vänstern. Rakt upp i krysset och 1-0 var ett faktum.

- Det (skottet) sitter perfekt, så det är jätteskönt, säger Anton Wede till Dplay i paus.

I den 38:e minuten tvingades Carl Johansson utgå skadad, och ersattes då av försvararen Tobias Karlsson.

Precis innan pausvilan fick Hammarby ett jätteläge att kvittera. Gustav Ludwigson kunde ta sig in från vänster och avlossa ett skott, men Viktor Noring i FFF-målet gjorde en fin benparad. 1-0 i paus.

Den andra halvleken hade inte spelats länge innan Ludwigson tog sig loss på kanten. Anfallaren försökte hitta Alexander Kačaniklić på bortre, men bollen styrdes på en FFF-back och bollen rullade in i mål - självmål och 1-1 var ett faktum.

Bara minuter senare skulle vändningen fullbordas. Hammarby kunde genom Aron Jóhannsson ta ledningen med 2-1 efter ett fint inlägg av Kačaniklić.

Hammarby kunde på tilläggstid kontra genom Jóhannsson, som fälldes av Noring i FFF-målet och fick straff. Straffen tog han själv hand om och satt den säkert till vänster, och tog där med ta en efterlängtad seger.

- Vi visar för varandra att vi aldrig ger oss, det behöver inte alltid vara supervackert, säger Ludwigson till Dplay efter matchen.

Falkenberg: Noring - Johansson, Amiot, Ericsson - Norén, Carlsson, Mathisen, Englund - Wede, Nsima Peter, Sylisufaj

Bajen: Ousted - Sandberg, Fällman, Fenger, Jeahze - Bojanic, Andersen - Ludwigson, A. Khalili, Kacaniklic – Jóhannsson