POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

TV: Bajrami om vägen tillbaka: "Har varit ett lotteri"

Foto: C More.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Emir Bajrami har haft problem med ryggen i flera år.
Men mittfältaren ger inte upp karriären.
- Man vet vad man kan och vad man vill och att inte kunna göra det är väldigt jobbigt, säger han till Fotbollskanalen.

Efter sina år utomlands i holländska Twente, franska Monaco och grekiska Panathinaikos återvände Emir Bajrami till Elfsborg för att få ordning på sina skadeproblem 2015. Bajrami hade under flera år brottats med en krånglande rygg och till en början skrevs kontraktet säsongen ut.

- Det som väntar nu är operation och en rejäl rehabperiod, och om allt går som planerat så ska Emir kunna vara tillgänglig för spel någon gång efter sommaren, förklarade klubbchefen Stefan Andreasson då.

Det hela mynnade ut i ett nytt fyraårskontrakt för Bajrami. Under fjolåret blev det 17 matcher för den förre landslagsmannen men fortfarande är han inte helt återställd. Känslan är bättre i år än vid samma tidpunkt förra året, men fortfarande är det inte hundraprocentigt.

Hur nära är du att vara kvitt skadan?
- Jag önskar att jag kunde svara på den frågan men hittills har det varit lite lotteri. Vissa dagar har det känts bra, andra lite sämre. Det handlar hela tiden om att vänja kroppen vid belastning så att den tål sju hårda passa i rad, i stället för som det är i dag: tre eller fyra. Det gäller hela tiden att skjuta fram smärtgränsen.

Totalt har det blivit tre operationer för Bajrami som förutom ryggen även opererat höfterna och en fotled.

- Det handlar om en längre tids snedbelastning, skulle man kunna säga. Diskarna har slitits. Det är så det varit i många år. När man ibland ska vila så har man spelat match i stället. Man vill mycket och det har blivit för många matcher där man kompenserar och inte kunnat göra sig själv rättvisa. Det sliter på kroppen.

Vad säger läkarna när du säger att du ändå vill fortsätta?
- De har inte försökt råda mig att sluta. Så illa har det inte varit. Det har hela tiden handlat om tid, tid och tid. Som elitidrottare är det svårt att ibland få den tiden som läkarna pratar om. Man vill hjälpa laget. Som förra året, då hade vi ingen bra start och då vill man hjälpa laget.

Hur är känslan när man inte kan göra sitt yttersta?
- Mycket jobbigt. Man vet vad man kan och vad man vill och att inte kunna göra det är väldigt jobbigt. Man måste hela tiden välja alternativ som man annars inte gjort. Det känns som att man hela tiden gör som kroppen vill och inte som hjärnan vill.

Se hela tv-intervjun med Emir Bajrami i klippet!

Publicerad 2017-02-03 kl 18:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå