TV: Bedoya bakom Örebros seger

Alejandro Bedoya låg bakom Örebros 3-1-seger mot Gais. Amerikanen gjorde ett av målen och låg bakom de två andra.
-Hoppas att detta var vändpunkten för hela säsongen. Mycket viktigt att kunna vinna igen, sade den glada, tillika frustrerade och halvskadade matchhjälten.

Tre raka förluster i fotbollsallsvenskan inför matchen mot Gais. Då lyckades Örebro vända trenden. Tacka Alejandro Bedoya för det. Trots att han drog på sig ett guld kort redan efter fyra minuter och är avstängd nästa match.
-Det kändes inte som ett gult kort. Visst var det min andra ojusthet på kort tid men inte ett kort. Jag blev väldigt frustrerad, sade han.
Efter en kvart var Bedoya nära att bryta efter en smäll på ett knä.
-Jag fick rejält ont. I paus vågade jag inte sitta ner utan gick omkring i omklädningsrummet hela tiden. Det stramade rejält i knäet efter matchen och det kan nog bli problem att gå i morgon (läs på måndagen), sade han.

"Bättre tempo"

Ändå blev det Bedoyas match. Han sköt ett tungt skott som Dime Jankulovski lämnade retur på, då satte Patrik Haginge 1-0. Bedoya klackpassade sedan fram till Fredrik Nordbacks 2-1 innan han nickade in 3-1 och punkterade matchen.
Enligt honom var segern inte oväntad trots den senaste tidens klena resultat.
-Senaste veckan har det varit tuffare på träningarna. Bättre tempo och högre intensitet, sade Bedoya.
-Det var en bättre insats men vi släppte ändå till ett lite för enkelt mål och har fortfarande en del att jobba med.
Örebros tränare Sixten Boström fick dock inte total arbetsro. Förutom Bedoya är Patrik Haginge och Magnus Kihlberg avstängda nästa match, mot Norrköping.
Axén ville ha straff

Gais tappade tre placeringar i tabellen. Tränaren Alexander Axén ville haft straff i första halvlek när Alvaro Santos föll, Santos blev i stället varnad.

-Det har jag inte råd att kommentera, sade Axén efteråt.
Däremot hade han synpunkter på Gais backlinje.
-Vår backlinje var inte samspelt. Spelarna trodde saker i stället för att agera, sade Axén som har Calum Angus avstängd i nästa match.
Örebro och Gais möts redan nästa söndag igen, då handlar det om åttondelsfinal i Svenska cupen.