Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
14v

TV: Bekräftat: IFK Göteborg sparkar sportchefen Mats Gren

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses presskonferensen med IFK Göteborg, där man meddelade att Mats Gren får sparken.

Mats Gren får sparken av IFK Göteborg.
Det bekräftade klubben på en presskonferens under onsdagen.
- Anledningarna är väldigt simpla. Vi lever i en resultatorienterad värld, säger klubbdirektör Max Markusson.

IFK Göteborg har haft en blytung säsong och håller till i botten av den allsvenska tabellen. Nu väljer klubben att avskeda sportchefen Mats Gren, en nyhet som Göteborgs-Posten var först med att avslöja under onsdagsmorgonen.

- Anledningarna är väldigt simpla. Vi lever i en resultatorienterad värld, säger klubbdirektör Max Markusson.

- Vi har höga krav från oss själv och från omgivningen att nya steg framåt. Mats är i sin roll som sportchef ytterst ansvarig för resultaten och i det läget som vi är i dag är att Mats behöver ersättas.

Dessutom säger Markusson:

- Förutom detta vill vi påpeka att Mats långsiktigt inte har förutsättningarna att sköta sitt jobb på ett tillräckligt bra sätt. Det har blivit ett alldeles för stort fokus på Mats som person och genom det känner vi att vi behöver avlasta sporten från alla andra frågor som inte rör laget och framtiden

Mats Gren anställdes som sportchef av IFK 2014. Jonas Olsson tar över säsongen ut. Även assisterande tränaren Alf Westerberg får gå (Blåvitt ska nu samtala med Westerberg om en eventuellt ny tjänst). Han ersätts av Hjalmar Jonsson och Hannes Stiller.

- Båda de här lösningarna är temporära och gäller säsongen ut. Syftet är att skapa de bästa förutsättningarna för att göra det som krävs, för att göra det som förväntas av oss; nämligen att ta de poängen som krävs för att säkra vårt kontrakt i allsvenskan även nästa säsong.

Mats Gren har under de senaste säsongerna varit hårt kritiserad för sitt arbete som sportchef. Dessutom skapades stora rubriker efter att tidningen Offside rapporterat om Grens kopplingar till huliganfalangen Wisemen - och att han pratat illa om spelarna bakom deras ryggar. 

- Mats Gren är en oerhört professionell person och har stor erfarenhet av den här världen. Det är klart att han blev besviken och det har jag stor förståelse och stor respekt för, säger Max Markusson om Grens reaktion då han lämnade beskedet över telefon på tisdagskvällen.

I ett sms till Fotbollskanalen avböjer Mats Gren en intervju.

"Inte i dagsläget", skriver han.

Omröstning
Vad tycker du om IFK Göteborgs beslut att sparka Mats Gren?
  • Helt rätt
  • Fel beslut
  • Varken bra eller dåligt - klubben borde tagit ett annat beslut
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2018-10-10 kl 09:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons