TV: Berg målskytt i återkomsten - men Blåvitt säkrade segern sent mot Mjällby

GÖTEBORG. Amin Sarr gjorde två mål i sin första match för Mjällby.
Men IFK Göteborg lyckades göra tre på Ullevi, bland annat efter att Marcus Berg gjort mål i återkomsten och Alexander Jallow avgjort under slutminuterna.
- Det är eufori såklart, klart man drömmer om att få göra mål, säger Berg om målet till Discovery+.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan. Bilder från Discovery+.

IFK Göteborg tog emot Mjällby på Ullevi, och efter 14 respektive 15 år fanns Marcus Berg och Oscar Wendt med i den blåvita laguppställningen. Hos den hemvändande duon fick Berg också ta över lagkaptensbindeln direkt från Tobias Sana. Blåvitt hade övertaget i matchinledningen utan att komma till riktiga målchanser.

Mjällby å sin sida hade inte mycket av bollen, men i den 20:e minuten slog Enock Kofi Adu en längre passning mot Amin Sarr. Malmö FF-lånet tog emot den, ryckte undan IFK-försvararen och avslutade behärskat förbi Giannis Anestis. Mål direkt i 20-åringens första match för Mjällby.

Bortalaget jämnade ut spelade efter målet och började anfalla med mer finess. Men i den 39:e minuten kom ändå Blåvitt-kvitteringen. Sebastian Eriksson slog ett vänsterinlägg från kanten som Kolbeinn Sigthorsson mötte med skallen och styrde bollen förbi Samuel Brolin i Mjällbys mål.

Gästerna kom runt på Wendts kant vid några tillfällen under första halvlek. Men fem minuter efter pausvilan var det nyförvärvet som servade Sana i straffområdet, som dock sköt i burgaveln. Ledningsmålet kom istället två minuter senare. Eriksson hittade Sigthorsson framför måle, och islänningen nickade ner till Berg som styrde in 2-1-målet i återkomsten.

Blåvitt ägde inledningen på andra halvlek och i den 57:e minuten tvingade August Erlingmark Brolin till en stark räddning längs marken.

Därför kom kvitteringen efter en timmes spel som en chock för hemmalaget. Ett uppspel hittade Sarr framför straffområdet, som drev fram bollen och distinkt avslutade med vänsterfoten förbi Anestis. Sarr fick en ny chans från en svårare vinkel sju minuter senare, men Anestis kom ut bra och räddade till hörna.

I den 73:e minuten kontrade Mjällby genom Jacob Bergström. Hans passning i straffområdet gick fram till Jesper Gustavsson, som träffade ribban. Nio minuter innan full tid fick Bergström istället ett hyfsat ett läge men sköt högt över. Efter alla dess möjligheter till ett segermål för bortalaget skulle IFK Göteborg avgöra matchen.

Alexander Jallow fick ett inlägg och tog emot till höger i straffområdet. Ytterbacken höll undan sin uppvaktare och avslutade med vänsterfoten intill Brolins bortre stolpe. Några minuter senare ropade Mjällby på straff efter en utrusning av Anestis, men domaren friade. Blåvitt höll undan och tog den andra raka segern under tränaren Mikael Stahre. Den tar laget upp till sjunde plats, medan Mjällby är kvar på den 13:e platsen.

- Sigge får ner den till mig perfekt så det var ett riktigt fint anfall, riktigt bra, säger Macus Berg om målet till Discovery+ och fortsätter med att beskriva känslan efter att bollen gått i mål:

- Det är eufori såklart, klart man drömmer om att få göra mål så det är skönt. Trodde det hade räckt med 2-1 i dag men tyvärr släpper vi in ett mål så det blir tufft för oss, vi visar moral, sätter trean - det är det som är viktigt nu.

Startelvor

IFK Göteborg: Anestis- Jallow, Johansson, Bjärsmyr, Wendt (utbytt 79')- Aiesh (66'), Eriksson, Erlingmark, Sana- Sigthorsson (89'), Berg (K)

Byten: Norlin (66'), Kalley (79'), Söder (89')

Mjällby: Brolin- Watson, Kricak, Björkander- Hodzic (utbytt 89'), Löfquist, Adu, Gustavsson (82'), Nilsson (66')- Sarr, Löfquist, Bergström

Byten: Filipovic (66'), Blomqvist (82'), Moro (89'), Kalley (90')

Gula kort: Hodzic (66')