POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
1v

TV: Berg om Blåvitt efter husköpet i Göteborg: "Haft kontakt"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Marcus Berg i spelaren ovan.

VALLETTA. Marcus Berg har köpt hus i Göteborg.
Innebär det att han snart vänder tillbaka till Blåvitt?
- Klart jag längtar till dagen vi flyttar hem, säger landslagsforwarden till Fotbollskanalen.

Nyligen berättade GT att landslagsforwarden Marcus Berg köpt ett hus i Göteborg för drygt 34 miljoner. Om det innebär att 33-åringen inom en snar framtid spelar i IFK Göteborg igen? Huvudpersonen själv säger sig inte kunna ge något definitivt besked.

- Vi får väl se vad som händer. Det är väl i vinter jag har möjlighet att förhandla om ett nytt kontrakt. Det är väl upp till (intresserade) klubbar att komma till mig. Jag har bara fokus på Krasnodar just nu. Sen får vi ta det när det blir läge, säger Berg.

Berg har ett avtal med ryska Krasnodar som går ut sommaren 2020. Han är tydlig med att tanken är att han och familjen någon gång ska flytta hem och bosätta sig i det nyköpta huset.

- Göteborg är hemma för oss. Det är klart att jag längtar till dagen då det händer. Sen när det är, om ett halvår, ett år eller tre år - det vet vi inte. Jag får se vilka alternativ som finns.

Har du haft kontakt med Kennet (Andersson, IFK Göteborgs sportchef) och Pontus (Farnerud, assisterande sportchef)?
- Vi har haft kontakt innan, sen är det min agent som sköter det. Annars har det inte varit så mycket kontakt nu mot slutet. De har väl sin säsong att stå i också.

Vad vill du (med framtiden)?
- Just nu vet jag inte. Jag har inte haft någon deadline på när vi ska flytta hem. Det är klart att vi har tre barn, så det är mycket sånt som spelar in. Men vi trivs bra utomlands. Vi är öppna för allt, säger Berg.

Marcus Berg gjorde stor succé i IFK Göteborg mellan 2005 och 2007 (som seniorspelare). Just nu är han på EM-kvalsamling med svenska landslaget, som möter Malta under lördagen.

Malta-Sverige har avspark klockan 20.45 under lördagen. Matchen visas på TV4 och kan streamas på cmore.se. Sändningen startar klockan 20.00. 

Publicerad 2019-10-12 kl 10:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå