Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
38v

TV: Björklund om nya jobbet i Bajen: "Här har vi killar som kan spela"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en tv-intervju med Björklund i spelaren.

Som spelare gick han sällan över mittplan.
Men som ledare hoppas Joachim Björklund bidra med lite andra influenser.
- Visst kan det bli lite spanskt, men även lite hederligt svenskt stål, säger 94-hjälten till C More.

Under söndagen presenterade Hammarby den tidigare landslagsmannen och mittbacksstjärnan Joachim Björklund som en ny pusselbit i organisationen. Björklund, som bland annat spelat flera säsonger för Valencia i La Liga och som dessutom var en del av det svenska landslaget i VM 1994, kommer att agera assisterande tränare till Stefan Billborn.

För Björklund fanns det inget att tveka på vad gäller att tacka ja till erbjudandet.

- Vi började snacka för ett tag sedan, ganska länge sedan och jag kände att det här är inget att tveka på. Hammarby är en fantastisk klubb att komma till, har en oerhörd potential. Det jag mest känner i dag efter att ha kört första passet är glädje och inspiration.

På söndagen gjorde han alltså sitt första pass i den nya rollen.

- Gör de som man säger så brukar det bli bra. Nej, så enkelt är det inte men det är klart man har ett och annat trick att lära ut där. Men det är helheten det handlar om. Vi ska spela ett anfallsspel också och det är kanske det som bestämmer hur vi ska spela försvarsspelet. Det här var första passet och vi har många kvar innan det drar igång på riktigt. Vi tar steg hela tiden.

- Det ser bra ut. Bra material. Det handlar om hårt jobb, hundra procent. Kommer vi upp i hundra procent på alla träningar kommer vi bli bättre och bättre också. Då är vi där vi ska vara när serien sätter igång.

Som spelare var Björklund väldigt defensivt orienterad och under tiden i Blåvitt tog han sällan många kliv över halva planen. Just det kommer dock inte märkas i Hammarby 2018, menar han.

- Det var på grund av egna begränsningar, det var ju inte en fotbollsfilosofi. Jag valde mellan att bli superettanspelare och försöka spela offensivt eller att vara proffs i 15-16 år och spela i landslaget genom att spela enkelt. Nu har vi killar som kan spela fotboll och då handlar det inte om att stå på egen planhalva hela tiden.

Björklund har ett förflutet som scout och ungdomstränare i Valencia och det är inte omöjligt att det spanska tänket på något sätt kommer implementeras i Bajen.

- Jag och Stefan har pratat. Jag ska inte säga att det blir spanskt tänk utan det blir modernt fotbollstänk. Den moderna fotbollen har ju präglats ganska mycket av Spanien och de spanska klubbarnas framgångar. Visst blir det lite så, men även lite hederligt svenskt stål också tror jag.

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-01-28 kl 18:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons