Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Blåvitt-fansen visar sitt stöd: "Ger extra energi"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

GÖTEBORG. IFK Göteborg åkte på en tung derbysmäll mot Häcken. Under lördagen marscherade hundratals supportrar upp till träningen på Kamratgården för att visa sitt stöd för laget.
- Det ger oss extra energi, säger Pontus Dahlberg.

Siffrorna i Göteborgsderbyt mellan IFK Göteborg och Häcken landade till slut i 0-4. Ett tungt resultat för Blåvitt som möttes av burop från den egna klacken. Dessutom ropades det på tränaren Jörgen Lennartssons avgång.

I ett försök att vända den negativa trenden marscherade ett stort antal fans upp till träningen på Kamratgården under lördagen. De ville visa sitt stöd inför mötet med Kalmar FF.

- Det är klart att det är grymt att de kommer upp till en träning och visar ett sådant stöd som de gör. Det är otroligt roligt, säger Pontus Dahlberg.

Mads Albaek:

- Det är mycket svart-vitt. Hade vi vunnit mot Häcken hade vi legat riktigt fint till. Det känns som att vi saknar fem, tio procent över hela linjen. Det har sett okej ut defensivt, men så släppte vi in fyra konstiga mål mot Häcken. Då slänger vi bort allt vi har jobbat för. Springa hem, hjälpa varandra... Det gjorde vi inte i den matchen. Då förstår man att supportrarna inte är nöjda. Men så kommer man hit i dag och allt känns kanon!

IFK Göteborg tränade i en dryg timme. Efteråt ställde sig tränaren Jörgen Lennartsson framför supporterskaran och pratade i fem minuter. Allt i en positiv anda.

- Kamratgården visar sig från sin allra bästa sida. Nyklippt och nyvattnad plan, supportrar som stöttar oss och gubbar som spritter av längtan till matchen i morgon, säger han.

Kan det här påverka prestationen mot Kalmar på något sätt?
- När det blev väldigt negativt efter Häcken-matchen och det nu vänds till ett stöd till laget är det klart att spelargrupp blir ofantligt motiverade i morgon och att de verkligen vill göra en maximal prestation. 

Även flera av spelarna var framme och pratade med fansen. Precis som de gjorde efter derbyt mot Häcken.

- Det är fantastiskt att de sluter upp. Det var som de själva sa, de vill stötta oss. Det är inget annat de vill. Jag har varit med i Blåvitt när det har blåst mer än vad det gör nu. Någonstans står de alltid kvar och jag tror att de nya spelarna känner det också, säger lagkapten Mattias Bjärsmyr.

Han fortsätter:

- Vi har en del som har varit här länge. När det blev som det blev sist... Man sov inte svinbra, man är ingen jättebra pappa hemma. Det har med känslorna att göra. Sedan har vi spelare som har varit här i två månader. För dem blir det en helt ny situation. De var mer: "Vad var det som händer egentligen?". Då får man försöka förklara att det är såhär det kan vara här. Och att det är så för att det är en storklubb som har mycket supportar. Sedan kommer de märka att när det går bra så är det väldigt, väldigt bra.

Det har svängt fort från burop i tisdags till stöttningen i dag.
- Ja, och där tycker jag att de olika supportergrupperna står på en bra grund. De inser också: "Vad hjälper det någonstans?". Nu kände de att i den situationen som Blåvitt är behöver de positiva vibbar.

Kan ni gå stärkta ur det här?
- Jag hoppas det. Blåvitt har gjort det förr. Jag hoppas att vi kan göra det nu också. 

IFK Göteborgs möte med Kalmar FF under söndagen sänds på C More Fotboll med avspark 15:00.

Se klipp från marschen i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-06 kl 13:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons