TV: Blåvitt kollapsade mot ÖSK - tappade ledning i 94:e (!)

Robin Söder gjorde två mål och såg ut att bli hjälte mot Örebro.
Men i den 94:e (!) minuten kunde ÖSK kvittera till 2-2.
- Vi förtjänar inte ens en pinne, säger Blåvitts tränare Poya Asbaghi till C More.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

Under måndagen ställdes IFK Göteborg mot Örebro och siktade på tre poäng för att ta in på lagen i det absoluta toppskiktet i allsvenskan.

Blåvitt inledde också matchen piggt och Sargon Abraham hade bland annat ett avslut från straffområdeslinjen, som Oscar Jansson i ÖSK-målet dock kunde ta hand om.

I mitten av halvleken tog sig hemmalaget in i matchen och framför allt var Jake Larsson aktiv. Yttermittfältaren hade bland annat en boll i nät, men målet vinkades av för offside. Dessutom hade Larsson ett avslut från höger i straffområdet som tvingade Giannis Anestis i Blåvitts mål till en parad.

I slutet av halvleken skulle Blåvitt ta ledningen.

En krossboll nådde Abraham som jonglerade fram bollen till Robin Söder som från ett par meters avstånd kunde placera in 1-0 med högerfoten.

I andra halvlek inledde ÖSK piggt och bland annat hade Martin Broberg ett ribbskott. Men i stället för kvittering i matchen kunde Blåvitt utöka – och åter igen var det firma Abraham/Söder som låg bakom målet.

Sebastian Ohlsson tog sig förbi på högerkanten och spelade in bollen i straffområdet. Där snappade Abraham upp bollen och testade ett avslut som Robin Söder kunde klackskarva in i mål fram till 2-0.

Några minuter senare fick ÖSK ett jätteläge att reducera sedan laget tilldömts straff. Men Martin Broberg, som också ordnade straffen, sköt högt över.

Med knappa tio minuter kvar fick ÖSK dock ett reduceringsmål. På en hörna hamnade bollen framför fötterna på Larsson, som från nära håll kunde placera in bollen i nät fram till 1-2.

Blåvitt såg länge ut att gå vinnande ur striden – men i den 94:e minuten kunde Örebro kvittera genom Kevin Wright efter att Blåvitt misslyckats med att rensa bollen på mållinjen.

IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi till C More:

- Vi förtjänar inte ens en pinne. Vi kommer inte alls upp i nivå och Örebro gör en jättebra match. Även om vi gör en dålig match, så är det såklart att vi kan sno med oss de tre poängen.

- Det är skönt att få målen när man får på övertid och lika jobbigt att få emot sig.