TV: Blåvitt krossade Gefle i stor målfest - Ankersen briljerade

Utskälld och utbytt av tränaren Jörgen Lennartsson efter ett onödigt gult kort mot Malmö FF senast. Jakob Ankersen svarade med att sänka Gefle med två mål.
- Viktigt att han fick göra mål, säger Jörgen Lennartsson till C More efter 6-2-segern.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Ifrågasatt under den allsvenska inledningen. Dessutom utskälld och utbytt mot Malmö FF senast efter att ha snackat till sig ett gult kort. Men borta mot Gefle visade Jakob Ankersen klass.

I Sören Rieks frånvaro gjorde 25-åringen sina två första mål för säsongen. Han låg dessutom bakom ytterligare två. IFK Göteborg vann matchen med 6-2.

- Vi visade karaktär, team spirit och kvalitet, säger Jörgen Lennartsson.

Jakob Ankersens show började redan i matchminut tio. Yttermittfältaren snappade upp bollen på högerkanten och sköt, via Jens Portins vänsterfot, in bollen i nät. 0-1.

En drömstart för IFK Göteborg som imponerade med närmare 80 procent av bollinnehavet. Men plötsligt slog matchen om. Och Blåvitt tappade allt.

I matchminut 25 snurrade Dioh Williams upp Hjörtur Hermannsson och Martin Smedberg-Dalence innan han placerade in 1-1 intill John Alvbåges närmsta stolpe.

- Jag hade två killar framför mig och tänkte: Vad ska jag göra? Jag provade lite grejer och det fungerade, log Williams i C Mores sändning.

En kvart senare var det dags igen. Johan Bertilsson skruvade in ett inlägg från vänsterkanten. Blåvitt-försvaret tappade bort Williams som relativt omarkerad kunde gå upp och nicka in ledningsbollen. Två avslut på mål, två mål. Gefle hade vänt matchen.

I den andra halvleken kom dock Blåvitt tillbaka. Först styrde Martin Smedberg-Dalence in kvitteringen efter en hörna. Sedan sköt Jakob Ankersen in både 3-2 och 4-2. Allt inom loppet av en dryg minut.

Först drog han till direkt på Martin Smedberg-Dalences inspel. Sedan drev han själv mot mål och borrade in bollen i det bortre hörnet.

Det blev två mål till. Efter att IFK Göteborg trixat runt Gefles straffområde lirade Ankersen fram Tobias Hysén till anfallarens fjärde allsvenska mål för säsongen. 2-5. Med två minuter kvar av ordinarie tid placerade inbytte Patrik Karlsson-Lagemyr in sitt livs första allsvenska mål. 2-6.

- Det känns väldigt skönt och roligt, säger han.

- Jag tror inte att jag har fattat det än!

För IFK Göteborg var segern den första sedan mötet med BK Häcken i omgång två. I slutminuterna kom ytterligare ett glädjebesked för de blåvita.

Med 84 minuter på matchklockan byttes mittbacken Thomas Rogne in och gjorde comeback efter den svåra knäskada han råkade ut för mot just Gefle i fjol.

-
-
Publicerad 2016-05-02 kl 20:48

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.