TV: Blåvitts grymma vändning - två raka mål mot Elfsborg

IFK Göteborg var utspelat i 20 minuter — men vände och vann över Elfsborg med 2—1.

Nu har Boråslagets ledning i allsvenskan krympt till bara två poäng.

Elfsborgs försprång krympte från fem poäng till två, eftersom AIK vann tidigare på dagen. Och på måndagen har både Malmö och Häcken chansen att komma lika nära serieledande Elfsborg.

- Vi är väldigt besvikna, sade Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson.

- Efter en fantastisk start bjöd vi in Blåvitt i matchen med några felpassningar som gav dem energi, tro och hopp.

Göteborg närmar sig mitten av tabellen. Stefan Selakovic log brett och sade:

- Det här var riktigt gott, på många sätt. Vi kom tillbaka från ett underläge, och vi gjorde det mot serieledarna.

Inte intränat

14 102 åskådare fick se Selakovic iscensätta det avgörande målet i 75:e minuten. Han slog en mystiskt låg frispark från högerkanten, Robin Söder skarvade vidare på volley och bollen hamnade mitt framför Pontus Farnerud som smekte in 2—1.

- Det var inte meningen, men det blev ju bra, sade Selakovic.

Elfsborg spelade ut Göteborg under de första 20 minuterna. Serieledarna dominerade fullständigt på Gamla Ullevi.

I sjunde minuten petade Marcus Rohdén in 1—0 när Blåvittbacken Logi Valgardsson inte hängde med i djupledslöpningen.

- Elfsborg startade väldigt bra i kombination med att vi var overkligt dåliga. Med ganska mycket tur lyckades vi freda vårt mål från 2—0, sade IFK-tränaren Mikael Stahre.

Fenomenala målvakter

Göteborg hämtade sig och resten av första halvlek blev en kavalkad av målchanser och fenomenala målvaktsingripanden, framförallt från Elfsborgs Kevin Stuhr-Ellegaard.

Tobias Hysén brände ett jätteläge, men när Daniel Sobralense serverade honom helt tomt mål fick han tid på sig att sikta.

- Bollen kom så långsamt så jag hann tänka "nu är det träning och två koner som bollen bara ska in mellan. Så löst som möjligt rätt in!" sade Tobias Hysén.

Andra halvlek blev inte lika underhållande, men IFK Göteborg jobbade sig till segern.

Under de sista 20 minuterna kom olyckorna tätt för Elfsborg. Först gjorde Göteborg 2—1. Sedan slog nyinbytte Lasse Nilsson upp sin gamla hälseneskada direkt och haltade ut. Därefter fick Andreas Klarström sitt andra gula kort och visades ut.

IFK Göteborg: Alvbåge - Salomonsson, Bjärsmyr, Waehler, Valgardsson - Selakovic, Farnerud, Johansson, Hysen - Söder, Sobralense

Elfsborg: Stuhr-Ellegaard - Larsson, Mobaeck, Jönsson, Klarström - Rodhén , Hiljemark, Svensson, Hult - Claesson, Elm

Publicerad 2012-09-16 kl 18:04