TV: Blåvitts tunga förlust mot AIK - kan hamna på kvalplats efter omgången

SOLNA. AIK besegrade IFK Göteborg med 2-0 och har nu fyra raka segrar.
Inte lika kul för Blåvitt som efter den här omgången riskerar att ligga på kvalplatsen.
- Tre poäng, inte mycket mer än så, säger Sebastian Larsson till Dplay.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

AIK började i ett rasande tempo och IFK Göteborg hade svårt att komma över sin planhalva under den första kvarten.

Efter tre minuter hade Henok Goitom en bra klack framför mål som Giannis Anestis hade svårt med men lyckades rädda.

En minut senare kom 1-0. Sebastian Larsson slog in hörna. Filip Rogic blev helt ensam och nickade in matchens första mål. Det var Rogic första mål i AIK.

Efter sex minuter fick Sebastian Larsson ett farligt frisparksläge och tvingade Anestis att styra ut den till hörna.

Det dröjde 16 minuter innan IFK Göteborg fick sin första chans. Alexander Jallow fick bollen ute till höger i straffområdet och tryckte till, och Budimir Janosevic räddade till hörna.

IFK Göteborg tog sig skata men säkert in i matchen och resten av halvleken var inte lika AIK-dominant. Utan det var väldigt mycket kamp

Efter 26 minuter tvingades Mikael Lustig att byta och det var baksidan av ena låret som såg ut att spöka.

1-0 stod sig halvleken ut.

Efter 50 minuter hade AIK ett jätteläge att öka på ledningen. Ett fint inlägg från höger av Robert Lundström nådde Henok Goitom som fick öppet läge framför mål, men nicken gick rakt på Anestis.

Men Goitom, som gjorde sin 200:e match i AIK, fick fler chanser.

Efter 61 minuter slog anfallaren till - och som han gjorde det.

Goitom tog emot felvänd, vände upp och tryckte till från 20 metert. Bollen gick stenhårt upp i det högre krysset.

Blåvitt hade svårt att skapa chanser, men efter 83 minuter fick man ändå en.

Jallow klippte till på volley till vänster i straffområdet och Janosevic gjorde en bra räddning.

Matchen slutade 2-0 och AIK ligger nu på tionde plats och har fyra raka segrar. Då är det tyngre för IFK Göteborg som är på trettonde plats. Helsingborg är på fjortonde plats, som betyder kvalplats. På måndag spelar Helsingborg hemma mot Häcken och om det blir seger där så ligger man på samma poäng som IFK Göteborg.

- Tre poäng, inte mycket mer än så, men vi tar dem och jobbar vidare, säger AIK:s Sebastian Larsson till Dplay och fortsätter:

- Det var fjärde raka nu och det hjälper otroligt mycket i den situationen vi är i. Jag tycker att vi startade bra och tog ledningen, men sedan gjorde vi inte mycket rätt i första, mer än att vi var stabila bakåt. Vi blev bättre i andra, utan att spela jättebra. Henok gjorde ett fantastiskt 2-0-mål och sedan kontrollerade vi det.

AIK: Janosevic - Lustig, Papagiannopoulos, Karlsson, Kahl - Adu, Larsson - Abraham, Rogic, Ring - Goitom.

IFK Göteborg: Anestis - Jallow, Bjärsmyr, Da Graca, Kalley - Sana, Johansson, Erlingmark, Karlsson Lagemyr - Charaisjvili, Wernbloom.