TV: Blytung förlust för Sundsvall - Mikkelsen sänkte "Giffarna" med sen dubbel

Gif Sundsvall hade rest sig och kvitterat sent mot Helsingborg.
Då slog Tobias Mikkelsen till igen och sänkte "Giffarna" med sitt andra mål i matchen.
- Det är en match vi ska vinna, helt klart, säger Sundsvalls Tobias Eriksson till C More.

Se Mikkelsens andra mål i spelaren ovan.

Gif Sundsvall låg trea från slutet och hade möjligheten att ta sig förbi Kalmar och upp på säker mark när de tog emot Helsingborg på hemmaplan. Men istället för att ta ett kliv upp i tabellen tappade Sundsvall kommandot i bottenstriden efter en sen 2-1-förlust efter stor dramatik.

Efter knappa tjugo minuter skapade Sundsvall en fin målchans. Bollen hamnade hos en fri Dennis Olsson på vänsterkanten, som slog in bollen i straffområdet. Bollen hamnade hos Johan Blomberg som sköt bollen mot mål. Bollen låg och studsade runt mållinjen, men Anders Lindegaard kunde i en liggande position slå undan bollen foten.

Sundsvall kom runt bra på kanterna i första halvleken och kunde stå och slå flera inlägg. Dock kom inte något mål för hemmalaget, men Markus Holgersson tyckte att Sundsvall dominerade första halvleken.

- Det är inte tillräckligt bra. Vi börjar rätt bra men ju mer halvleken går ju mer tar de över, säger HIF-försvararen i C More.

Han fick med håll av Johan Blomberg i Sundsvall.

-Jag tycker vi gör det okej, vi skapar en del chanser och det är positivt. Vi behöver mer energi. Vi kommer runt bra på kanterna och skapar bra chanser på inlägg, säger anfallaren.

I den andra halvleken såg matchbilden snarlik ut. Sundsvall fortsatte att mata på runt kanterna och kom till flera inläggslägen. Det gav dock inte någon utdelning för hemmalaget, vars bästa målchans var en nick på nära håll från Peter Wilsons panna.

Helsingborg kunde istället skapa sina bästa målchanser i den andra halvleken där Armin Gigovic testade avslut två gånger. Det andra avslutet var det farligare av de två, men då stod David Mitov Nilsson för en fin räddning.

Målen fick vänta, men när de väl kom så kom de alla på en gång. På en kontring i den 81:a minuten hamnade bollen hos Tobias Mikkelsen, som slog till med ett hårt skott i nättaket. Det var Mikkelsens första i HIF-tröjan och betydde 1-0.

Men bara ett par minuter senare var det kvitterat när Tobias Eriksson få fram en fot och kunde läckert styra in 1-1 bakom Lindegaard. Målet gav liv till ”Giffarna” som försökte gå för segern.

Då kunde HIF vinna bollen på mittplan och attackera ännu en gång, och igen hamnade bollen vid fötterna på Mikkelsen. De här gången valde han att ta avslutet en bit utanför straffområdet och med ett fint avslut böjde han snyggt in bollen i krysset.

- Det var två bra mål. Det var länge sedan (jag gjorde mål), säger målskytten till C More efter matchen.

Målet gav HIF segern, då Sundsvall inte lyckades resa sig ytterligare en gång och kvittera.

- Det är en match vi ska vinna, helt klart, säger Tobias Eriksson till C More.

- Vi har en hög med chanser som vi ska göra mer än ett mål på. Sen blir det lite som det blir när vi går för det på slutet och de är effektiva i de få lägen de fick i slutet.

Förlusten är tung för Sundsvall, som därmed ligger kvar på kvalplatsen i allsvenskan med 20 poäng. Möjligheterna att klara sig utan kvalspel är nu ytterst små, då de ligger tre poäng efter Kalmar på säker mark. Dessutom kommer både AFC Eskilstuna och Falkenberg ha möjligheten att gå om redan i den här omgången. Sundsvalls sista match är mot AIK på bortaplan.

- De andra lagens matcher kan vi inte styra men det kommer att leva till den sista omgången. Vi kommer göra allt mot AIK också, sen får vi se hur långt det räcker, säger Eriksson.

Gif Sundsvall: Mitov Nilsson - Moros Gracia, Björkander, Olsson - Tamimi, Ciercoles, Eriksson, Konate - Blomberg, Wilson, Berg

Helsingborg: Lindegaard - Randrup, Liverstam, Holgersson, Eriksson - Hafsteinsson, Gigovic - Sjöberg, Farnerud, Svensson - Mikkelsen