Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Boo Wiklander efter Bajen-debuten: "Jätteroligt"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

David Boo Wiklander, 31, gjorde debut för Hammarby mot Gif Sundsvall under söndagen.
- Jätteroligt. Fantastisk stämning, säger försvararen till Fotbollskanalen.

Nyligen hämtade Hammarby in klubblöse David Boo Wiklander efter att transferfönstret stängt. Skadeproblem gjorde att Bajen ansökte om dispens för att värva 31-åringen som vann guld med IFK Norrköping förra året.

Dispensen gick igenom och under söndagen gjorde Boo Wiklander debut för Hammarby. Hemma mot Gif Sundsvall fick han chansen från start, när Lars Saetra var avstängd.

- Det var jättekul att kliva ut på en allsvensk arena igen och känna på liret, säger Boo Wiklander efter matchen.

Och att få göra det i en grönvit tröja här på Tele2 Arena (23 877 åskådare), hur var det?
- Jätteroligt. Det var en fantastisk stämning och ni hör på min röst att det är svårt att göra sig hörd där ute (skratt).

- Sen är det klart att man alltid vill vinna matchen. Det var synd att vi släppte in målet så snabbt efter vårt mål, för jag tycker att vi var inne i stark period då.

Matchen slutade 1-1, efter mål av Philip Haglund och Runar Mar Sigurjonsson. Den sistnämnde pangade in Sundsvalls mål i den 58:e minuten.

- Det var på en omställning där vi tyvärr är helt oorganiserade. Richard (Magyar) bryter den och jag får en touch på den som olyckligtvis går till dem (Sundsvall). Sen får de till en kombination och vi är inte alls på plats med mittlåset. Det var lite tillfälligheter, lite otur och så var det väl ett hyfsat skott, säger David Boo Wiklander om 1-1-målet.

Vad saknas för att ni ska ta tre poäng?
- Vi ska väl ha lite mer tålamod i vårt spel. Vi söker den avgörande passen lite för tidigt. Vi kan rulla runt lite mer och locka upp motståndarna, så att de får flytta sig lite mer. Där tror jag nyckeln är.

Vad säger du om din egen insats?
- Jag är aldrig nöjd när vi inte vinner och jag är aldrig nöjd oavsett, för det finns alltid grejer att jobba på. Men jag får väl ändå okej. Det är lite värderingar och så som inte sitter, men det är något som man inte kan få utan att spela match. Överlag tycker jag att jag bidrog med det som är mina starka sidor; duellspel, kommunikation och rutin. Det finns mycket att bygga vidare på.

Och Boo Wiklander hoppas på mer speltid framöver.

- Förhoppningar har man alltid för man står ju sig själv närmast, men det är Nanne (Bergstrand, tränare) som tar det beslutet. Jag tycker att jag och Richard (Magyar) gjorde en bra första match i dag. Vi har inte tränat tillsammans ens. Så jag tycker att det finns mycket att bygga vidare på och det är klart att jag vill fortsätta spela, avslutar nyförvärvet.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovanför.

Publicerad 2016-05-01 kl 21:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons