Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Bottenlagen deppar efter 0-0: "Hade behövt vinna"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Solen värmde.
Men inte resultatet.
Åtvidaberg fick nöja sig med 0—0 i jumbomötet med Halmstad i den allsvenska omstarten.
- Vi hade behövt tre poäng, sade Åtvids tränare Roar Hansen till CMore.

Högsommarvärmen har hittat till Sverige — men när fotbollsallsvenskan startade om efter U21-uppehållet tyckte nog varken hemmalaget Åtvidaberg eller gästande Halmstad om hettan.

Matchen mellan seriens bottenlag präglades av den 30 gradiga värmen, och domaren Glenn Nyberg bestämde sig för att ge spelarna en väldigt behövlig vattenpaus mitt i båda halvlekarna.

- Det är skitvarmt, tungt att springa. Efter två minuter får man som sandpapper i halsen, sade Halmstads Christoffer Andersson till CMore när han pustade ut i halvtid.

Tvunget att vinna
Åtvidaberg var tvunget att vinna för att ta rygg på Halmstad i den allsvenska bottenstriden. Men det var HBK som skapade matchen första heta chans.

Christoffer Andersson rann igenom hemmaförsvaret, men avslutet från nära håll räddades av utrusande Henrik Gustavsson i Åtvids mål.

- Egentligen gjorde jag det jag borde, men han kom ut bra, sade Andersson.

Åtvidaberg arbetade sig sedan in i matchen och tog över initiativet, men saknade skärpa i avslutningslägen. Anfallaren John Owoeri var inblandad i det mesta som hände framåt för Åtvid, men inte heller han kunde få hål på gästernas försvar.

- Efter vattenavbrottet tog vi över, sade Åtvidabergs tränare Roar Hansen till CMore.

Kvaliteten saknades
Sett till den andra halvleken är det förståeligt att Åtvidaberg parkerar på sista plats i den allsvenska tabellen. Laget var spelförande under långa stunder, men kvaliteten att omvandla bollinnehavet till klara målchanser fanns inte. De få gånger Åtvid kom till avslut, satt bollen inte på mål. Närmast kom Mario Jelavic, men hans nick på tilläggstid räddades av Stojan Lukic i HBK-målet.

Matchen slutade mållös, och det är Halmstad mest nöjt med. I och med poängen har de nu bara en poäng upp till Örebro på kvalplatsen.

- Vi visar moral. Jag är nöjd med det. Det är en ny erfarenhet för många att spela när det är plus 30 grader, sade HBK-tränaren Janne Jönsson till CMore.

Åtvidaberg ligger kvar på jumboplats, med fyra poäng till Halmstad och med sex till säker mark. Sommaren och hösten ser alltså ut att bli ångestladdad, trots att värmen hittat hit.

- Vi hade behövt tre poäng, sade Roar Hansen.

Åtvidabergs startelva: Henrik Gustavsson - Martin Lorentzson, Månz Karlsson, Daniel Hallingström, Andreas Dahlén - Martin Christensen, Ammar Ahmed, Mauricio Albornoz, Kristian Bergström - John Owoeri, Simon Skrabb

Halmstads startelva: Stojan Lukic - Jesper Westerberg, Fredrik Liverstam, Mohammed Ali Khan, Viktor Ljung - Snorre Krogsgård, Antonio Rojas, King Osei Gyan, Christoffer Andersson - James Keene, Junes Barny

Publicerad 2015-07-04 kl 20:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons