POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

TV: BP nära nytt kontrakt efter lätt vinst mot ÖSK

Brommapojkarna spelar i fotbollsallsvenskan nästa år.
Gör Olof Guterstam det?
-Det är inte jag som bestämmer, men hade jag fått det så hade svaret varit ja, sade han efter 3-0 mot Örebro.

Varken Guterstam - ett mål och två assist (om man räknar lite snällt) - eller BP:s allsvenska plats är helt klar, men med tanke på hur de båda uppträdde på Grimsta så är det bara en formsak.

Ex-landsmannen Guterstam gjorde sin bästa insats för året, och låg bakom tre målchanser redan den första kvarten.
-Det var alldeles för länge sedan det gick så här bra. Men jag har fått en ny roll, och sedan dess tycker jag att det gått bättre, sade han.

I stället för att vara ensam anfallare och stångas felvänd mot två mittbackar har tränaren Kim Bergstrand placerat honom som mittfältare på vänsterkanten, och mot ÖSK fanns det stora ytor att jobba på för den nygifte 26-åringen.

Framspelningen till Mauricio Albernoz 1-0-mål kom redan i den andra matchminuten och efter paus låg han indirekt bakom ("vi kan kalla det för en hockeyassist") lillebror Miiko Albernoz 2-0 innan han sedan sköt in 3-0 själv.

Och allt med stödjebenet.
-Min högerfot är minst 120 procent bättre än vänstern, så egentligen är det konstigt att både framspelningen och skottet vara med vänstern.
-Men det var bredsidor båda två, och det är nog det som är grejen: jag försöker inte göra så svåra grejer med vänstern, för jag vet att jag inte hanterar det. Kanske borde jag spela enklare även med högern efter det här...

I och med segern är det nu sju poäng ner till Örgryte på kvalplats, och ytterligare åtta respektive tio ner till Hammarby och Djurgården - som dock har en match mindre spelad.
-Bottenlagen har kommit lite för nära, speciellt med tanke på att vi förlorade mot Hammarby senast. Den här segern var skön, nu ska vi bara vänta ut alla matcherna i den här omgången.

BP lär nu bli näst bäste Stockholmslag i allsvenskan.
Vem hade trott det på förhand?
-Det är speciellt för oss, eftersom vi har många spelare som spelat i Hammarby och Djurgården och vi känner många av killarna där. Men jag kan erkänna att det känns bra att ligga före Hammarby som jag spelat i, men jag vill ju inte att de ska åka ur för det.

TT

Publicerad 2009-10-18 kl 18:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå