TV: Brassesuccé för Bajen i derbyt - Alex sänkte Djurgården

Det blev brassesuccé och Hammarbyseger i årets första allsvenska Stockholmsderby.
Alex grundlade Bajens seger med sina två mål i den första halvleken.

Djurgården är fortfarande etta i allsvenskan - men derbyförbannelsen lever vidare för Blåränderna som föll med 3-1 mot Hammarby sedan Alex visat vägen med sina två mål för Bajen i årets första Stockholmsderby.

Pelle Olssons Djurgården kom till mötet med ett gott självförtroende då Djurgården hade gått segrande ur sina tre inledande matcher.

För Hammarby handlade det i sin tur om att bygga vidare på islossningen som kom med 5-1-segern mot Helsingborg.

Under de första minuterna av matchen på Tele 2 fick publiken se två lag som var mycket måna om att absolut inte ge motståndaren någoting gratis.

Matchbilden blev också därefter och luftduellerna avlöste varandra då lagen turades om att från egen backlinje spela det långa alternativet upp mot sina respektive anfallare.

Som ur ingenting var det sedan Hammarby som skulle öppna målskyttet.

Alex presenterade sig
Fredrik Torsteinbö tog sig upp längst vänsterkanten varpå han spelade in bollen till Alex som tog emot bollen och med ett behärskat avslut överlistade Kenneth Höie i Dif-målet.

I mitten av den första halvleken fick Sam Johnson ett ypperligt läge att kvittera för Dif, men anfallaren fick se sitt avslut gå tätt utanför Ögmundur Kristinssons vänstra stolpe.

Johnson tog dock revansch tämligen omgående då han bara minuterna senare höll sig framme och tryckte in 1-1 efter att Kristinsson kommit på mellis på en Djurgårds-hörna.

Johnson håller därmed uppe sin vassa målform och anfallaren har nu gjort fem mål fyra matcher för Blåränderna.

Dock skulle hans målproduktion inte räcka för att Djurgården skulle bygga på sin poängskörd och i slutet av den första halvleken skulle i stället Hammarby återigen ta ledningen.

Än en gång började det på vänsterkanten genom Torsteinbö och avslutades genom Alex som från nära håll prickade in sitt andra mål för kvällen.

Alex fick god hjälp av Höie då målvaktens ingripande på brassens avslut - som gick mitt i mål - lämnade en hel del att önska.

Den första riktigt heta målchansen i den andra halvleken fick Erik Israelsson sedan Omar Colley inte lyckats hantera en framrusande Alexs höga press.

En mot en med Höie lyckades dock inte Israelsson överlista norrmannen.

Israelsson satte spiken i kistan
När Djurgårdens kvitteringsjakt höll på att bli allt mer intensiv stack Bajen upp och denna gång skulle Israelsson inte lämna några tvivel.

Arnor Smarason slog ett långt inlägg som gick förbi en överraskad Höie och tog i stolpen innan bollen damp ner framför fötterna på Israelsson som stänkte upp Bajens tredje mål för kvällen i nättaket.

- Vi gör än bra match och det är tunga poäng vi tar i dag. Jag tycker att vi vinner rättvist och reder ut det när de sätter press på oss. Nu är det bara att bygga vidare på det här, säger Israelsson till C More.

24 900 åskådare fick efter 3-1-målet se en ganska tandlös reduceringsjakt från Djurgården som hade svårt att etablera någon nämnvärd press mot Hammarby-målet.
De grönvita - som med vårens cupsegrar mot Djurgården och AIK - redan vunnit tre derbyn i år - är nu ny femma i tabellen och till det skiljer två poäng till tabellettan Djurgården.