TV: Broberg sänkte Kalmar när ÖSK tog femte raka

Det dröjde 48 sekunder - sedan hade succéförvärvet gjort mål i fjärde hemmamatchen i rad.
Tvåmålsskytten Martin Broberg såg till att ÖSK tog femte raka segern - efter 2-1 hemma mot Kalmar.
- Allting bara flyter på. Jag behöver liksom inte tänka så mycket. Det här är helt fantastiskt, säger Broberg.

För en vecka sedan levererade Broberg ett hattrick hemma på Behrn Arena när Örebro besegrade Elfsborg med 4-2. Efter matchen kände han dock smärtor i foten och fick börjar på bänken när Örebro i torsdags vann mot Helsingborg på Olympia. Men på måndagskvällen var han alltså tillbaka i Alexander Axéns startelva och efter bara några sekunder bjöd den glödhete mittfältaren hemmapubliken på en ny show.

- Jag får fast bollen, skjuter och får bra träff. Ett snyggt mål hela vägen.

Efter en dryg halvtimme kvitterade dock Kalmars mittfältare Romario med en klockren cykelspark som letade sig in bakom chanslöse Jacob Rinne i Örebros mål.

Omedelbart efter drömmålet gav Martin Broberg Örebro ledningen på nytt. Mittfältaren fick tag i bollen alldeles utanför straffområdetet och avlossade ett skott som Kalmars målvakt Lars Cramer tappade in i mål.

- Den bollen tycker jag faktiskt att han borde tagit.

Åtta mål på elva matcher
Under våren var Martin Broberg fast i Djurgårdens frysbox och fick inte en enda minut i speltid. Men efter elva matcher i ÖSK-tröjan är han plötsligt uppe i åtta allsvenska fullträffar och nyförvärvet har gjort mål i Örebros fyra senaste hemmamatcher.

- Det var en tuff tid i Djurgården. Men jag försökte hela tiden kriga på under träningarna. Jag har aldrig tvivlat på mig själv.

Och efter Martin Brobergs drömhöst i Örebro tvivlar säkert ingen i hela allsvenskan på honom.

I pausvilan var Kalmars Marcus Antonsson uppgiven när han kommenterade Broberg i en intervju med C More.

- De har Martin Broberg i sjuk form. Allt han skjuter på går in. Sjukt tråkigt.

Klättrade i tabellen
Broberg själv log brett när han höra Antonssons uttalande efter matchen.

- Nej, riktigt allt går inte in. Jag hade ju ett skott som gled över ribban. Men det är klart, kommer jag i rätt läge känns jag rätt farlig nu.

Efter pausen fick till och med Broberg nog och andra halvleken slutade mållös. Tack vare segern passerade Örebro just Kalmar och även Sundsvall i tabellen. Örebro är nu på elfte plats och vid vinst mot Falkenberg på lördag säkrar ÖSK kontraktet.