TV: Brommapojkarna säkrade kvalspel med komfortabel seger mot Trelleborg

Brommapojkarna skulle säkra kvalspel vid seger mot Trelleborg.
Då fick man hjälp av ett självmål innan man själva gjorde två mål till och tog en säker 3-0-seger.

Brommapojkarna hade kvalplatsen i egna händer inför sista matchen. Vid en vinst mot Trelleborg skulle laget undvika direkt nedflyttning och ställas mot AFC Eskilstuna i två kvalmatcher.

Och BP fick dessutom hjälp av Trelleborg efter knappa tjugo minuter. Isak Jönsson försökte skarva hem en boll till målvakten Marko Johansson, men ett missförstånd gjorde att målvakten missade bollen och istället nickade Jönsson in den i eget mål.

Sedan skulle jack Lahne skriva in sig i målprotokollet. Lahne hade ett friläge efter ett par minuter när han snappade upp en felpassning, men då sköt anfallaren utanför. När han istället blev serverad av Christopher Brandeborn kunde han distinkt trycka in 2-0 från

BP kontrollerade matchen igenom hela andra halvlek och gjorde dessutom 3-0 genom Markus Gustafsson, som tryckte in ett hårt skott vid ena stolpen från 20 meter. Gustafsson hade också en ramträff innan slutsignalen.

Brommapojkarna kommer nu möta AFC Eskilstuna om en plats i 2019 års allsvenska, medan Trelleborg sedan tidigare var klara för nedflyttning.

- Vi har mött de några gånger, men inte när det gäller något. Det blir spännande och sådana matcher man vill spela. Eller man vill inte spela kval, men man vill spela matcher som spelar roll, säger målskytten Markus Gustafsson till C More efter matchen.

Kvalmatcherna spelas den 22 och 25 november, där BP inleder på bortaplan innan returen spelas på Grimsta.

Lagens startelvor:

Brommapojkarna: Petric - Falkmar, Öhman, Figueroa, Jeahze - Sandberg Magnusson, Gustafsson, Brandeborn - Hellquist, Lahne, Finnbogasson

Trelleborg: Johansson - Sarkodie, Jönsson, Blomqvist, Tideman - Hörberg, Johansson, Ohlsson, Jovanovic - Hümmet, Pode