TV: Buya Turay stor hjälte för Djurgården - sänkte Blåvitt i slutminuterna

STOCKHOLM. Benjamin Nygren såg ut att bli poängräddare för Blåvitt.
Men i stället fick Mohamed Buya Turay iklä sig hjälterollen med ett sent 2-1-mål.
- Det var viktigt att vi tog tre poäng när vi var så pass dåliga, säger Dif-yttern Jonathan Ring till C More.

Se höjdpunkterna från matchen mellan IFK Göteborg och Djurgården i spelaren.

Djurgården tog i kväll emot IFK Göteborg hemma på Tele2 Arena i tredje omgången i allsvenskan. Då visade sig Blåvitt, som senast hemmaslog Elfsborg med 3-0, vara hett framåt. Giorgij Charaisjvili tog i den sjätte minuten avslut utanför straffområdet, men fick se bollens segla tätt över mål.

Det var inte Charaisjvilis sista chans. Patrik Karlsson Lagemyr gav i den 13:e minuten anfallaren ett bra läge med fri yta framför mål, men åter sköt georgiern över mål. Djurgården hade i sin tur mycket boll, men hade svårt att ta sig igenom ett kompakt Blåvitt-försvar. Astrit Ajdarevic hittade vid ett tillfälle in med bollen till Fredrik Ulvestad vid straffområdeslinjen, men avslutet mot mål var tamt.

Det var i stället Blåvitt som var närmast att ta ledningen i första halvlek. Med tio minuter till halvtidsvila spelade Karlsson Lagemyr fram Charaisjvili i djupled som klackade vidare till Benjamin Nygren som sköt i stolpen. Nära för bortalaget, men än dock mållöst i halvtid, samtidigt som Blåvitt även tvingades till byte strax före vilan, då startdebutanten Nzuzi Toko linkade av skadad.

- Jag tycker att vi gjorde det bra. Vi låg bra i försvarsspelet, tajt och skapade bra målchanser framåt också, så det kändes bra, säger Blåvitt-mittfältaren Patrik Karlsson Lagemyr till C More i halvtid.

Om Karlsson Lagemyr var positiv, så var däremot Kim Bergstrand i sin tur negativ.

- Vi springer runt och hoppas att det ska lösa sig, att någon ska göra något och att det helst är någon annan. Det finns mycket mer att önska, säger Bergstrand till C More.

- Vi kommer se till att springa, söka tomma ytor, skapa tomma ytor och ta dem. Vi har spelat med tre tillslag per spelare, noll rörelse och samma i försvarsspelet, där det var väldigt stillastående, fortsätter han.

Och andra halvlek hann knappt börja förrän Bergstrand fick något att glädjas åt. Jonathan Ring tog sig runt på vänsterkanten och satte in bollen framför mål till en fristående Ulvestad som med kraft nickade in bollen i mål till 1-0 för hemmalaget. Blåvitt var fortsatt inte ofarligt och några minuter senare nickade Lasse Vibe, som hoppade in och gjorde comeback i andra halvlek, i stolpen. Det ville sig fortsatt inte - trots klara målchanser - för Blåvitt framför mål.

I slutet av andra halvlek svängde det ordentligt åt båda håll, men när Charaisjvili drog på sig sitt andra gula kort i mitten av halvleken, så trodde nog en del att det var över. Så blev det inte. Nygren, som även målade senast mot Elfsborg, tog revansch för sitt stolpskott i första halvlek och ordnade i den 83:e minuten kvittering till 1-1 efter fint förarbete av Sebastian Ohlsson.

- ”Sebbe” (Ohlsson) kom runt och är jävligt bra på högerkanten och sedan finns jag snett inåt bakåt och kom med en touch i bortre, säger Nygren till C More.

Djurgården var därmed nära en ny missräkning på hemmaplan, men Jonathan Ring ville annnorlunda med en individuell prestation och ett fint inspel i straffområdet till Mohamed Buya Turay som sköt 2-1 från nära håll och därmed gav Djurgården andra raka segern i allsvenskan.

- Jävligt tråkigt med torsk! Jag tycker att vi förtjänade mer med den här matchen. Vi gjorde det bra i första halvlek, låg bra i försvarsspelet och kontrade sönder dem. Vi skapade bra lägen och var nära flera gånger. Det var lite stolpe ut i dag, säger Nygren.

Ring, som stod för dubbla assist, var däremot nöjd med sin insats, även om han var missnöjd med lagets prestation

- Det var bra framspelningar, det måste jag hålla med om, säger Ring till C More.

- Det var helt okej. Vi gjorde inte en bra match och det var viktigt att vi tog tre poäng när vi var så pass dåliga, fortsätter han.
Mittfältaren anser att Djurgården slappande av efter att Charaisjvili blev utvisad.

- Vi slappande av. Vi gjorde en dålig första halvlek och sedan började vi bra i andra till vi gjorde 1-0. När de sedan fick en utvisning, så tappade vi igen, men hade en bra slutforcering och lyckades göra 2-1, säger han.

Se höjdpunkterna från matchen mellan IFK Göteborg och Djurgården i spelaren ovan.

Djurgårdens lag: Per Kristian Bråtveit - Elliot Käck, Marcus Danielsson, Erik Berg, Jonathan Augustinsson - Fredrik Ulvestad (Dzenis Kozica, 78), Jesper Karlström, Astrit Ajdarevic (Kevin Walker, 66) - Jonathan Ring, Mohamed Buya Turay, Nicklas Bärkroth.

IFK Göteborgs lag: Giannis Anestis - Sebastian Ohlsson, Carl Starfelt, André Calisir, Victor Wernersson - Nzuzi Toko (August Erlingmark, 39), Junes Barny, Patrik Karlsson Lagemyr - Amin Affane (Lasse Vibe, 51), Benjamin Nygren, Giorgij Charaisjvili.