TV: Carneil med första allsvenska målet när Blåvitt vann igen - Pekings kris växer

GÖTEBORG. IFK Göteborg tog andra 2-0-segern i ett kamratmöte inom loppet av åtta dagar.
Samtidigt växer IFK Norrköpings kritiska läge efter åtta matcher utan vinst.
- Först och främst tycker jag att det är en jävla överkörning, säger IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre till Discovery+.

När IFK Göteborg och IFK Norrköping möttes för andra gången inom loppet av åtta dagar stod det klart att både Mattias Bjärsmyr och Hosam Aiesh förpassades till bänken för hemmalagets del. Gästerna gjorde en förändring sedan senast när Andri Gudjohnsen ersatte Laorent Shabani.

Peking inledde starkt, men i den tionde matchminuten kom Blåvitt för första gången i matchen fram till offensivt straffområde. Efter nickspel fick Marcus Berg ett bra skottläge, men rullade bollen strax utanför högra stolpen. I den 21:a minuten vände hemmalaget snabbt på spelet genom Kevin Yakob. 21-åringen hade möjlighet att förlänga vidare till Simon Thern i fritt läge, men valde att avsluta själv - ännu en gång tätt utanför stolpen.

Bortalaget fortsatte att ösa på, och radade upp flera hörnor utan att komma till de riktigt heta målchanserna. Efter knappa halvtimmen spelad styrdes i stället ett inlägg från Alexander Jallow på en Peking-försvarare - och letade sig till sist fram på Kevin Yakob som nickade in ledningsmålet till 1-0.

IFK Norrköping försökte hitta in i matchen igen, bland annat genom ett skott utifrån av Christoffer Nyman som gick ut till hörna. Första halvlek slutade 1-0.

- Tungt, vi gör det dåligt. Vi börjar helt okej, tycker jag, men sedan är det för dåligt i allt vi gör. De spelar inte en bländande fotboll, men vi gör så att de ser bättre ut än vad de är. Vi måste ändra på allt. Attityd, beslut, passningar, sa en minst sagt besviken Jonathan Levi till Discovery+ angående Pekings första 45 minuter.

Och det blev inte särskilt mycket bättre i den andra halvleken. Det tog nämligen bara sju minuter innan 19-årige Hussein Carneil fick på ett mycket bra avslut med högerfoten som letade sig in i nätmaskorna bakom en chanslös Oscar Jansson. Målet var Blåvitt-talangens första i den allsvenska karriären.

Jonathan Levi föll i straffområdet i den 54:e minuten, men utan åtgärd från domaren. I stället kom Blåvitt, som totalt hade tagit över matchbilden, i ännu en kontring med flera spelare. Marcus Berg prövade avslut utanför straffområdet, och bollen träffade insidan av stolpen.

Målchanserna fortsatte att hagla, och kort efter matchens andra mål fick Christoffer Nyman ett jätteläge att reducera på nick - men Warner Hahn stod pall. Peking bytte bland annat in Eman Markovic och Laorent Shabani i spel i hopp om att försöka få till en offensiv forcering.

Man lyckades inte, och fick återigen se sig besegrat av IFK Göteborg. Nu står man på åtta raka matcher i allsvenskan utan seger - den längsta segerlösa sviten klubben haft på elva år - och befinner sig bara fem poäng ovanför kvalplats. Samtidigt tar Blåvitt tät på toppstriden och avancerar i och med segern till en sjätteplats i tabellen.

- Det känns som att flera kilon försvinner från mina axlar, det känns väldigt skönt faktiskt, säger Carneil till Discovery+ om sitt första allsvenska mål efter matchen och fortsätter: