TV: Chock i Malmö efter sent tappad poäng: ”Man måste må illa över detta”

MALMÖ. Malmö FF såg ut att ta en bekväm seger hemma mot IK Sirius. Då stod gästerna för en stark, oväntad, och sen upphämtning.

Malmö FF hade en match mellan sina två Champions League-matcher mot FK Vardar, detta idag hemma mot IK Sirius. Just MFF:s värvning från Sirius, Kingsley Sarfo, fick starta. Hans ersättare i Sirius blev ett annat nyförvärv, Elias Andersson från Varbergs BoIS.

Det var i övrigt stark rotation för MFF, där spelare som Rasmus Bengtsson (första allsvenska matchen på nio månader), Andreas Vindheim, Mattias Svanberg, och Magnus Wolff Eikrem också fick starta.

Det var dock vikarierande kapten och skäggig norrman som var i fokus i början. Tidigt i matchen väggspelade Oscar Lewicki med Svanberg på vänsterkanten, Svanberg kom loss, och slog inlägget som Jo Inge Berget nickade.

Sent i första halvlek vann Lewicki bollen högt upp, avancerade, passade till Wolff Eikrem, som passade vidare till Berget och 2-0. Där emellan hade även Lewicki varit inblandad i en målchans efter en lång och välplacerad krossboll mot Yotún.

- Malmö spelar väldigt fin fotboll. Jag har inte sett alla deras matcher i år, men det är det bästa jag har sett dem göra, sa Sirius assisterande tränare Thomas Lagerlöf efter matchen.

- Vi har en väldigt, väldigt svag första halvlek.

Sirius testade med ett byte i halvtid, nyförvärvet Shkodran Maholli, och gästerna kom igång efter en timme. För efter en frispark där Jesper Arvidsson nickade, Wiland fingertoppsräddade, och Moses Ogbu missade målet på returen.

Bara minuter senare gjorde Arvidsson reduceringen, den här gången direkt via frispark i mål. Tre minuter senare blev marginalen åter två måls ledning. Målskytt? Kingsley Sarfo, på pass från Vindheim. I det läget kunde matchen ha varit spikad och klar.

Då kom plötsligt Stefano Vecchia loss i slutet och fixade ännu en reducering, framspelad av debutanten Maholli. Sju minuter senare kom också kvitteringen: 3-3 av Philip Haglund med huvudet. Ett chockat Malmö FF hade därmed tappat en tvåmålsledning på sju minuter.

Malmö FF:s tränaren Magnus Pehrsson var rejält irriterad efter matchen.

- På något sätt måste man må lite illa över detta för vår del, och göra det idag, sedan är det upp till oss alla att dra lärdomar av det som skedde vilket ju var osannolikt dåligt egentligen. Lära sig individuellt av det.

- Vi är alldeles för överlägsna idag för att göra det (tappa poäng), men onekligen var vi inte tillräckligt bra hela vägen. Det är väl framför allt i sista halvtimmen där vi inte punkterar matchen, det är ett problem, och det andra är att vi som lag glömmer bort att vi har både 2-0 och 3-1 att vara nöjda med.

- Viljan att vinna måste vara större än att underhålla ibland.

Malmö FF: Wiland – Vindheim, Nielsen, Bengtsson (64'), Yotún – Wolff Eikrem (62'), Rakip, Lewicki, Svanberg – Sarfo, Berget (74')