TV: Christiansen frälste MFF med smällkaramell och klassvolley

MALMÖ. En trög halvlek av Malmö FF följdes av en bättre andra.
MFF vann premiären mot Mjällby med 2-0 efter två läckra mål av nye lagkaptenen Anders Christiansen.

Se höjdpunkterna från matchen med Christiansens både mål i spelaren.

Första halvlek präglades av Mjällbys låga försvarsspel och ett stillastående Malmölag. Mjällby förlitade sig enbart på kontringar och hade matchens första skott på mål när Johan Dahlin räddade Jonathan Taminis avslut.

Kort efteråt hade MFF två avslut som gick över, innan det dröjde till minut 35 när halvlekens bästa chans kom. Men Carljohan Eriksson räddade Anders Christiansen öppna läge med en benparad.

Gästerna skrämde MFF rejält omedelbart efter paus. Jesper Gustavsson sköt ett skott som via Dahlins fingertoppar gick i ribban. Halvlekens inledning blev fartfylld och Tim Prica klackserverade Guillermo Molins som placerade bollen utanför.

Den pigge Tim Prica skulle i den 51:a minuten spela fram till lagkapten Christiansen som utanför straffområdeslinjen pricksköt in Malmös ledningsmål.  Spelet offensivt öppnade sig under halvleken för Malmö FF som kunde slappna av. Mjällby tröttnade och hade svårt att hitta några forceringslägen.

Länge såg det ut att sluta 1-0 till MFF, men på stopptid gjorde Christiansen sitt andra för kvällen när han på volley, efter Eric Larssons precisa inlägg, vackert punkterade mötet med sitt 2-0-mål från nära håll.

Malmö FF: Dahlin - Larsson, Ahmedhodzic (UT 87'), Nielsen, Knudsen - Lewicki, Bachirou, Christiansen - Prica (UT 71'), Molins (UT 71'), Antonsson (UT 64')

Byten: Rieks (64'), Nalic, Kiese Thelin (71'), Safari (87')

Mjällby AIF: Eriksson - Löfgren, Agardius, Björkander - Nilsson, Löfquist (UT 77'), Gustafson , Gustavsson (UT 85'), Tamimi  (UT 83')- Moro, Sabovic

Byten: Ogbu (77'), Bergström (83'), Silverholt (85')

Gula kort: Lewicki (56'), Larsson (71')