Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
1v

TV: Dagerstål vill kliva fram i Johanssons frånvaro: "Hoppas jag är en av dem"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Filip Dagerstål i spelaren ovan.

DOHA/STOCKHOLM. Andreas Johansson och Daniel Sjölund har lämnat Norrköping.
Då får andra spelare kliva fram, till exempel Filip Dagerstål. 
- Jag hoppas att jag är en av dem, säger han till Fotbollskanalen. 

IFK Norrköping stod i fjol för en imponerande säsong, men slutade - trots 65 poäng - tvåa bakom AIK i toppen av allsvenskan. Efter säsongens slut tappade föreningen viktig rutin med både Andreas Johansson och Daniel Sjölund som lämnade föreningen, samtidigt som David Moberg Karlsson blev såld till Sparta Prag i Tjeckien. 

Filip Dagerstål, som nästa år gör sin sjätte allsvenskan säsong med Peking, hoppas att han är en av flera som kan kliva fram i framför allt Johanssons och Sjölunds frånvaro. 

- Ja, det hoppas jag (ersätta Johansson). Nej, jag vet inte riktigt. Jag tror att det är svårt att ersätta en sådan stor spelare för oss, men jag tror och hoppas att flera kommer att kliva fram och det tror jag att vi kommer att göra också. Jag hoppas att jag är en av dem, säger han till Fotbollskanalen.  

Mittbacken menar att det finns mycket att lära av Johansson. 

- Han aura är helt magisk. Om han kommer in i ett rum, så börjar man tänka att man vill göra allt, så att "Ante" inte blir besviken. Han behöver inte säga någonting. Jag ska försöka ta efter honom att ha rätt beteende hela tiden, så blir det bra till slut, säger han. 

- Jag tror att det krävs att andra spelare kliver fram och det tror jag kommer att hända också. Sedan fick vi även in "Totte" Nyman som jag tycker var allsvenskans bästa spelare när han lämnade. Om vi får igång honom igen, så tror jag att det kan bli riktigt bra, fortsätter han. 

Hur många nyförvärv behöver ni för att hänga med när både AIK och Malmö rustar?
- Ja, Thern (Simon) har varit inne på det lite redan. Han har lite rätt i det han säger att vi kanske behöver en lite bredare trupp och behöver få in några namn till. Vi har bra spets, men vi är kanske lite för få för att kunna vara med och behöver därför kanske några namn. Jag tycker däremot att vi har ett riktigt bra lag ändå. 

Se hela intervjun med Filip Dagerstål i spelaren ovan. 

Publicerad 2019-01-10 kl 12:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons