TV: Dagerståls kanonmål sänkte Hammarby

Det blev IFK Norrköpings premiär. Laget slog Hammarby med 2-1 hemma på Östgötaporten i allsvenskans första omgång.
-  Vi har bra självförtroende och har tajmat in formen, säger Nicklas Bärkroth efter matchen.

Hemmalaget Norrköping hade kontroll redan från start i den här premiären. Tio minuter in i matchen höll Nicklas Bärkroths frispark på att gå rakt i mål – bara stolpen var i vägen. Spelaren fick dock revansch på sin hörna några minuter senare när Sebastian Andersson kastade sig fram och nickade in 1-0.

Strax innan halvtid kom nästa kalldusch för Hammarby. Niclas Eliasson hittade fram till Filip Dagerstål utanför straffområdet som fick på ett skott som ven förbi Kristinsson i Bajen-målet.

I den andra halvleken var det fortsatt fördel Norrköping. Efter runt 55 spelade minuter var man ytterst nära att utöka sin ledning när Bajens Joseph Aidoo höll på att nicka bollen i eget mål.

Det blev inte enklare för Hammarby när man dessutom fick spela med tio man resterande tio minuter av matchen. Nyförvärvet Serge-Junior tilldelades sitt andra gula kort efter att ha klättrat lite för mycket på Kalle Holmbergs rygg.

Hammarby reducerade med två minuter kvar av ordinarie tid genom Romulo och höll på att kvittera med endast minuten kvar. Men närmare än så kom man inte och resultatet 2-1 stod sig matchen ut.

- Vi lät Norrköping ha alldeles för mycket boll. Det är ett bra lag. I andra fick de lite mindre utrymme och då var vi det bättre laget, säger Hammarby-tränaren Jakob Michelsen.

- Nu ska vi utvärdera den här matchen och sedan får vi fokusera på nästa. Men jag ser fram emot en match på hemmaplan.

Lagens startelvor:

IFK Norrköping: Langer - Walhqvist, Fjoluson, Johansson, Telo - Bärkroth, Dagerstål, Sjölund, Eliasson - Andersson, Holmberg.

Hammarby: Kristinsson - Aidoo, Saevarsson, Magyar, Musa - Hamad, Bakircioglu, Martinsson-Ngouali, Paulsen, Smarason - Dibba.