Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Dahlbergs drömmål sänkte Malmö FF

Mathias Ranegie blev mållös i MFF-debuten. I stället var hjälterollen vikt Mikael Dahlberg. Med ett drömmål sköt han Gefle till segern.
- Den satt fint, sade Dahlberg efter 2—0 (1—0).

Det var i den 79:e minuten som Gefles anfallare slog till. Malmö hade jagat i underläge hela halvleken när Dahlberg vann bollen på mittplanen. Oattackerad transporterade han bollen med trötta steg och försvarande Malmöspelare på väg i kapp. Då drog han till i vad som kan vara en kandidat till årets mål.

- Jag såg att jag hade Dragan (Kapcevic) och Jonas (Lantto) med mig. Men jag hade inga passningslägen och när jag märkte att ingen gick på mig så sköt jag, sade Dahlberg efter skottet utanför straffområdet som borrade sig in i det vänstra krysset.

Det betydde 2—0 till hemmalaget — men Dahlberg har gjort snyggare mål förr.

- Mot Hammarby för fem år sedan. Jag tog ner en boll på bröstet och gjorde en cykelspark. Det värderar jag nog lite högre. Nu kommer väl nästa snygga mål om fem år igen, skrattade Gefleanfallaren.

Hans dito i Malmö var inte lika lyckosam.

Mathias Ranegie gjorde sin debut i Malmötröjan och hade ingen särskilt lyckad kväll. Efter tidigt underläge (Theorin på straff i första halvleken) skapade nyförvärvet och hans lagkamrater knappt några målchanser alls.

Trots stort bollinnehav matchen igenom.

- Det var en match som vi känner att vi borde vunnit. Med tanke på bollinnehavet. Men vi fick inte till det när vi närmade oss deras mål, sade Rikard Norling.

Om Ranegies debut säger MFF-tränaren så här:

- Han visade prov på hög klass. Men fick inte särskilt många bollar att jobba med.

Publicerad 2011-09-09 kl 08:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons