TV: Dalkurd förlorade mot Djurgården - tappade greppet om kvalplatsen

Dalkurd hade chansen att säkra kvalplatsen vid en vinst mot Dif.
Men det blev förlust och nu ligger klubben under kvalstrecket.
- Vi gick för det, säger tränaren Johan Sandahl till C More.

Mycket stod på spel för Dalkurd i den näst sista omgången av säsongen. Inför mötet med Djurgården hade laget spelat ihop 21 poäng och låg därmed på kvalplats. Nu är man under kvalstrecket.

Djurgården öppnade starkast och tog tag i taktpinnen från start. Bortalaget skapade flera bra chanser, men det dröjde till den 28:e minuten innan laget tog ledningen och det var genom Aliou Badji som läckert stänkte dit 1-0.

Trots att bortalaget på Gavevallen dominerade stora delar av matchen så var det Dalkurd som kvitterade. I slutet av den första halvleken höll sig Ahmed Awad framme och nickade in 1-1.

I den andra halvleken gick båda lagen för seger, och det var till slut Jonathan Ring som gjorde matchens sista mål. I slutet av matchen slog han till med ett fint avslut och satte 2-1.

Förlusten innebär att Dalkurd nu är under kvalstrecket. Brommapojkarna besegrade Elfsborg och tog tre poäng och kliver upp en placering samt petar ned Dalkurd. Inför den sista omgången har Dalkurd två poäng upp till BP. Dalkurd avslutar med Sundsvall på bortaplan.

- Det är en besvikelse naturligtvis. Vi fick bättre ordning på det tycker jag, i andra halvlek. Tycker vi hade bra kontroll på det, men skapade inga målchanser. Sedan fick vi besked om att BP ledde, då bytte vi till 4-4-2 och skapade fler farligheter men de kunde också kontra på oss på ett annat sätt. Vi gick för det, vi var tvungna att göra det, säger tränaren Johan Sandahl till C More.