TV: Dauda kung i Kalmar - men Gais kvitterade på övertid

1-0 Wanderson
1-1 Dauda
2-1 Dauda
2-2 Olsson

Kalmar såg länge ut att gå mot segern hemma mot Gais, men på tilläggstid lyckades inhopparen Jakob Olsson kvittera till 2—2.

Han tog därmed ifrån Kalmars Abiola Dauda matchhjälterollen, han gjorde hemmalagets båda mål.

Under de tre senaste säsongerna har Abiola Dauda fått begränsat med speltid i Kalmar, men i år har anfallaren från Nigeria fått Nanne Bergstrands förtroende. Dauda har förvaltat det på bästa sätt, i alla fall på hemmaplan, och mot Göteborgslag.

När Kalmar slog Häcken med 3—1 gjorde Dauda lagets samtliga mål, mot Gais gjorde han om bedriften.

Kalmar inledde matchen skakigt och Wanderson kunde ge Gais ledningen tidigt. Sedan klev Abiola Dauda in i handlingen. Första avslutade han ett mycket vackert anfall till 1—1 innan han, framspelad av Tobias Eriksson, gjorde bort Gais målvakt Henri Silanpää och rullade in 2—1.

I andra halvlek kunde Kalmar kontrollera matchen. Gais var nära ett par gånger att få till en kvittering, men Etrit Berisha i Kalmarmålet hade en mycket bra dag på jobbet och stod i vägen. Ända fram till 91:a minuten.

Inhopparen Jakob Olsson snappade upp bollen på straffområdeslinjen och med ett hårt och välriktat skott såg han till att Gais fick vända hem till Göteborg med en poäng.