POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

TV: Dauda sänkte Åtvidaberg - tvåa i skytteligan

En stekhet skyttekung mot en bänkad. Kalmars Abiola Dauda vann kampen mot Åtvidabergs Viktor Prodell. Dauda gjorde båda Kalmars mål i 2-0-segern.
-Visst är det skönt att göra mål, men det viktigaste är att laget vinner, sade en ödmjuk Dauda som nu gjort 13 mål den här säsongen.

Åtvidaberg har haft en tung period och inte vunnit sedan i mitten av juli, vårens stora utropstecken Viktor Prodell har också haft problem med målskyttet jämfört med under våren då målen ramlade in i en strid ström.
Till matchen mot Kalmar så hade tränaren Anderas Thomsson satt sin skyttekung på bänken.
-Nu förlorade vi och då är det alltid svårt att säga om det blev någon effekt. Det går lite trögt just nu, kunde Thomsson konstatera.

Ensam tvåa

För Kalmars skyttekung går det desto bättre just nu. Efter de två målen mot Åtvidaberg så är han ensam tvåa i skytteligan bakom Häckens Waris Majeed.
-Jag tänker inte på skytteligan, för mig är det viktigast att laget vinner och att vi tar poäng, menade Dauda som gör sin klart bästa säsong i allsvenskan.
-Jag tränar mycket avslut på träningarna och vet att jag är bra på det. I år har det gått bättre än tidigare, det beror mycket på mina lagkamrater och när målen kommer så kommer självförtroendet.
Kalmartränaren Nanne Bergstrand har också märkt en förbättring hos sin anfallare.
-Han har blivit starkare, men det finns mer att ta av. Om han hade visat sina löpningar tidigare så hade han spelat i en annan liga än allsvenskan.¼ 7/8

"Tre viktiga poäng"

Kalmar var det klart bättre laget matchen igenom och tog rättvist tre poäng, poäng som också med största sannolikhet betyder att Kalmar spelar i landets högsta serie även 2013.
-Man kan väl inte säga att det är helt klart än kanske, men det här var klart tre viktiga poäng. Men vi tittar inte nedåt i tabellen, vi tittar uppåt, sade Kalmars högerback Rasmus Sjöstedt.
Åtvidaberg kan ännu inte räkna in allsvenskt spel nästa säsong.
-Det går lite trögt nu, sade Thomsson som inte på något sätt var nöjd med insatsen mot Kalmar.
-Jag är missnöjd med resultatet och prestationen, vi är tekniskt sämre och Kalmar utnyttjar sitt starka omställningsspel och kan göra två mål. Det är bara att gratulera dem till tre poäng, suckade Åtvidabergstränaren.
 

Publicerad 2012-09-23 kl 18:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå