Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

TV: De representerar småklubbarna i SFSU: ”Vi ska ge ett annat perspektiv”

Foto: TV4 Sport

Nästa

Avbryt
Försök igen

MALMÖ. Jesper Uhlén, Halmstads BK, och Jonas Larsson, Gefle IF, valdes in i SFSU:s styrelse. Nu hoppas de kunna tillföra nya infallsvinklar.
- Vi ska ge ett perspektiv från en mindre supporterförenings del i frågan, säger Jesper Uhlén till Fotbollskanalen.

På SFSU:s årsmöte i Malmö under söndagen valdes Jesper Uhlén och Jonas Larsson in som suppleanter i styrelsen. Båda kommer från en mindre klubb, något som tidigare har varit lite ovanligt inom SFSU där storklubbarna dominerar. Uhlén, som sedan 2009 är ordförande i supporterföreningen Bollklubben Support i Halmstad, menar att alla det är viktigt att även småklubbar är representerade i styrelsen.
- Det är en självklarhet. svensk elitfotboll handlar inte bara om stora klubbar utan det är 32 klubbar av olika storlek och då måste supportrarna vara representerade också, säger han till fotbollskanalen.se.

Har det saknats tidigare?
- Det har det gjort. Vi har jobbat för det här, att få med mindre klubbar i styrelse och så och nu har det gett resultat och det är vi jätteglada för, säger Jonas Larsson som varit engagerad och involverad inom Gefle IF under många år.

Det var under förra årets årsmöte som det blev en stor fråga om att det saknades representation från mindre klubbar, det berättar ordföranden Tony Ernst.
- En hel del av våra mindre medlemsföreningar tyckte att det här var en storstadsklubb för inbördes beundran, och till viss del ger jag dom rätt. Och årsmötet gav dom rätt också, och det blev en påbackning till valberedningen att försöka hitta representanter från lite mindre föreningar. Och det är inte det allra enklaste, men nu har vi hittat två representanter som vi tycker är lämpliga och hoppas på, säger Ernst.

De nya styrelsemedlemmarna ser nu fram emot att få se till att även mindre föreningars röst hörs i supporterfrågor.
- Vi ska ge ett perspektiv från en mindre supporterförenings del i frågan. Som supporter har du alltid problem, antingen så är det stora eller så är det små. Och då gäller det för oss som mindre supporterförening att påvisa vad vi har för problem, säger Jesper Uhlén.

- Vi som mindre klubbar har kanske lite andra frågor också som vi hoppas ska kunna få med här. Till exempel vad gäller bortasektioner och så där så kanske vi har lite andra infallsvinklar som vi hoppas kunna få med, säger Jonas Larsson till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-12-01 kl 06:45

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER