TV: Debuterade i Helsingborg - räddade straff och poäng

Henrik Larsson saknade lagkaptenen och målskytten och i sista stund målvakten. Men Helsingborg lyckades få med sig en poäng från Örebro då Matt Pyzdrowski räddade en straff i sin allsvenska debut.

- Självklart är jag nöjd med min insats. Men när man håller nollan vill man vinna, sade Matt Pyzdrowski efter 0-0 mot ÖSK.

Efter 77 minuter tog Helsingborgs försvarare Andreas Landgren bollen med handen efter en duell med Örebros Kalle Holmberg och domaren Stefan Johannesson pekade på straffpunkten. Matt Pyzdrowski styrde sedan undan Ahmed Yasins straff — och målvakt blev poängräddare och matchhjälte i sin allsvenska debut för Helsingborg.

- Jag hade tur som gick åt rätt håll. Det kändes väldigt bra, sade Matt Pyzdrowski och log brett.

Bara några timmar innan matchen fick han veta att han skulle få göra allsvensk debut för Helsingborg då Pär Hansson plötsligt blev magsjuk.

- Jag hade inte speciellt mycket tid att förbereda mig på. Det kändes inte helt enkelt, men som målvakt måste man vara beredd på att det kan bli så här.

Började bäst
Efter Helsingborgs tunga smäll mot AIK var dessutom lagkaptenen Peter Larsson och bäste målskytten Robin Simovic avstängda mot Örebro. Managern Henrik Larsson fick även karar sig utan Jere Uronen som åkte på en hjärnskakning mot AIK. Och i pausen mot Örebro tvingandes Johan Mårtensson lämna Behrn Arena också med befarad hjärnskakning.

Helsingborg började bäst mot Örebro och redan efter två minuter fick gästerna ett dubbelläge. Emmanuel Boateng drog först bollen i ribban från nära håll. Förre ÖSK-spelaren Astrit Ajdarevic var sedan framme på returen och fick nästan öppet mål, men försvararen Eidur Sigurbjörnsson hann täcka skottet.

Efter 25 minuter ville ÖSK ha straff när Marcus Pode hakades bakifrån när han högg på en retur som han nästan kunde slå in i öppet mål, men domaren Stefan Johannesson valde att fria den gången.

21—21 i avslut
Därefter hade båda lagen flera heta chanser. Bland annat missade ÖSK-anfallaren Nordin Gerzic tre riktigt bra lägen inom loppet av fyra minuter. I Andra halvleken fortsatte båda lagen att skapa flera farliga lägen och statistiken visade totalt 21—21 i avslut.

- Jag har inte läst den där statistiken. Men visst kände jag att jag hade en del att göra i dag, sade Matt Pyzdrowski och tillade:

- Men jag tycker ändå att vi hade de hetaste chanserna och deras målvakt (Oscar Jansson) var också riktigt bra.

Publicerad 2015-06-03 kl 22:59