TV: Decimerat Elfsborg ordnade kryss mot Häcken

I första halvlek blev Gustav Henriksson utvisad för Elfsborg.
Men laget lyckades klara oavgjort, 0-0, hemma mot Häcken.
- Vi får göra vår grej, men de tär inte tillräckligt bra, säger Häckens Daleho Irandust till C More.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

Under söndagen tog Elfsborg emot Häcken, som i torsdags blev cupmästare då man slog AFC Eskilstuna i finalen.

Jämfört med startelvan då gjorde Häcken flera ändringar i startelvan och bland annat saknades mittfältsduon Erik Friberg och Alexander Faltsetas. Dessutom inledde anfallsstjärnan Paulinho på bänken.

Första halvlek bjöd inte på speciellt mycket heta chanser, även om Häcken skapade mest. Bland annat hade Viktor Lundberg ett avslut på volley och efter halvtimmens spel fick Mervan Celik ett fint läge att ge Hisingenlaget ledingen, men ytterspringarens avslut gick över.

I stället för mål var det en utvisning som var det mest uppmärksammade från första halvlek. Elfsborg Gustav Henriksson stängde ner Alexander Jeremejeff i Häcken och fick sin andra varning.

En mardröm för mittbackstalangen som i Elfsborgs förra match svarade för ett självmål.

I andra halvlek hade Häcken ett övertag, men hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna.

Med tio minuter kvar var dock Daleho Irandust nära när han rann igenom, men mittfältarens avslut smet ovanför ribban.

Precis innan Irandusts chans hade också Elfsborgs Pawel Cibicki haft en stenhård frispark som gick precis utanför.

I slutet försökte Häcken trycka på för ett ledningsmål, men utan att lyckas och matchen slutade mållöst, 0-0.

Häckens Daleho Irandust till C More:

- Det böljar fram och tillbaka i början. Sen får de utvisning och vi får göra vår grej, men de tär inte tillräckligt bra.

- De är ett tufft lag att möta. Det blir också grinigt när de får ett rött kort. De vill ha med sig frisparkar även fast de inte ska ha det.

Lagens startelvor:

Elfsborg: Stuhr-Ellegaard - Holst, Gregersen, Henriksson, Strand - Ishizaki, Olsson, Holmén - Levi, Cibicki, Kabran

Häcken: Abrahamsson - Ekpolo, Toivio, Hammar, Arkivuo - Berggren, Lundberg, Lindgren - Irandust, Jeremejeff, Celik