TV: Delad poäng i Örebro

Norrköping hämtade upp ett tvåmålsunderläge och tog en viktig poäng i bortamatchen mot Örebro på söndagen.

När ÖSK-mittfältaren Robert Åhman Persson stötte in 2—0 efter en halvtimmes spel, på ett soldränkt Behrns Arena, pekade det mesta mot att hemmalaget skulle ta tre relativt enkla poäng. Men gästande Norrköping visade prov på fin lagmoral och kom tillbaka starkt.

Precis innan pausvilan reducerade gästernas forward Christoffer Nyman på straff, ett psykologiskt viktigt mål, som tände hoppet hos det för dagen orangeklädda bortalaget.

I början av den andra halvleken hade sedan hemmalagets Marcus Pode ett jätteläge att göra 3—1, men Norrköpings målvakt David Mitov Nilsson svarade för en bra räddning. Tio minuter senare brände Pode en ännu bättre chans från nära håll. Två missar som skulle visa sig bli kostsamma.

I stället för utökad hemmaledning kvitterade Norrköping i matchminut 72. Christopher Nilsson Telo slog ett perfekt inlägg, som Alhaji Kamara nickade in.

Båda lagen gick sedan för ett segermål, men inget av dem lyckades avgöra. En spännande fortsättning väntar nu för både Örebro och Norrköping, som inte har något betryggande avstånd ner till bottenstriden i allsvenskan.

Publicerad 2014-07-06 kl 15:33