TV: Denni Avdic frälste AIK med årets första mål

Ett krampaktigt AIK såg ut att gå mot ett poängtapp mot AFC.
Då klev inhopparen Denni Avdic fram och blev hjälte med sitt första mål för säsongen.
- Det var längesen man gjorde mål, jätteskönt, säger matchvinnaren till C More.

Under den allsvenska våren har AIK visat upp ett mycket stabilt försvarsspel och släppt in få mål. Men anfallsspelet har lämnat en hel del att önska. Men i vårsäsongens sista match borta mot AFC gjorde laget tre mål för första gången i år. Det satt dock långt inne.

AIK kunde visserligen spräcka nollan efter 20 minuter. Kristoffer Olsson slog en smekande djupledspassning fram till Daniel Sundgren som tog med sig bollen runt Tim Erlandsson och la in 1-0. Men trots chanser att utöka skulle AFC komma tillbaka.

Knappt tio minuter före pausvilan ställde AFC om snabbt och Mohamed Buya Turay spelade fram till Omar Eddahri som kyligt placerade in 1-1 i det bortre hörnet.

Den andra halvleken blev länge en sömnig historia. Men till slut skulle AIK få utdelning. Fem minuter från slutet fick Denni Avdic bollen framför mål, snurrade runt och sköt sedan in 2-1-målet. Avdic, som hoppade in i den 65:e minuten, gjorde därmed sitt första mål för säsongen.

Några minuter senare gjorde Eero Markkanen 3-1 efter en fin passning från Simon Thern. Det var första gången för säsongen som AIK gjorde tre mål i en match.

- Det var längesen man gjorde mål, jätteskönt, säger matchvinnaren Avdic till C More.

Solna-laget går nu till uppehåll med 21 poäng och häng på topplagen. AFC är alltjämnt sist i allsvenskan med bara fyra poäng.

Lagens startelvor:

AFC:  Erlandsson - Björnkvist, Silwerfeldt, Tsiskaridze, Meade - Eddahri, Rashkaj, Albornoz, Omeje, Ali - Turay

AIK: Linnér - Nyholm, Karlsson, Johansson - Sundgren, Blomberg, Affane, Olsson, Salétros - Thern, Markkanen