TV: Dibba frälste Bajen i derbyt - avgjorde på tilläggstid

STOCKHOLM. Djurgården såg ut att rädda en poäng i derbyt mot Hammarby.
Då lobbade Pa Dibba in 2-1 på tilläggstid och frälste serieledaren Bajen.
- Ett klassmål av mig. Jävligt skönt, säger Dibba till C More.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan

Under söndagen ställdes Djurgården mot Hammarby på Tele2 Arena, inför 24 396 åskådare. Då vann Bajen med 2-1, efter ett sent avgörande.

Redan efter två minuter tog Hammarby ledningen. Offensive mittfältaren Muamer Tankovic nickade in 1-0 bakom Andreas Isaksson på ett inlägg från Jiloan Hamad, efter att ha blivit lämnad ensam inne i straffområdet.

Annars var det Djurgården som skapade de stora farligheterna i den första halvleken. Bland annat fick Jonathan Ring ett läge att avsluta från nära håll i den 34:e minuten men då täckte Simon Sandberg bort till hörna när yttermittfältaren avlossade sitt skott. Några minuter senare hade Haris Radetinac en nick någon meter över ribban och i den 39:e minuten sköt samme Radetinac utanför.

- Vi spelar inte så bra. Vi leder med 1-0, men vi slarvar jättemycket. Det är derby och nerverna tar över lite för mycket. Vi har gjort det svårt för oss själva, sa Hammarbys målskytt Muamer Tankovic till C More i paus.

I den andra halvleken jagade Djurgården en kvittering, men det stoppade inte Bajen från att hota framåt. Erkan Zengin fick till ett långskott i den 54:e minuten som gick tätt utanför den bortre stolpen (innan han blev utbytt med en befarad knäskada) och i den 69:e minuten frispelades inhopparen Pa Dibba av Muamer Tankovic. Då räddades hemmalaget av Andreas Isaksson.

Djurgården fick sedan in 1-1. När Haris Radetinac i den 77:e minuten försökte nå ett inlägg hakades han, enligt domare Martin Strömbergsson, upp av Arnor Smarason och därför fick hemmalaget straff. Den förvaltade Kevin Walker, som hoppat in tio minuter tidigare, men Johan Wiland var på bollen.

- Straffen är hårt dömd, sa expertkommentatorn Jon Persson i C Mores sändning.

Men matchen slutade inte oavgjort, för den i den 91:a minuten hittade Jiloan Hamad fram till Pa Dibba i en kontring och fri mot Andreas Isaksson lobbade Dibba in 2-1.

Hammarby vann med 2-1 och behåller därmed sin serieledning. Laget har 16 poäng efter sex spelade matcher, två poäng fler än tvåan AIK.

- Jävligt skönt. Jag chippade bara över Isaksson. Det kändes enkelt för bollen kom studsande och det var bara att lägga över den, säger Pa Dibba till C More.

- Jag vet att jag är farlig när jag får komma in. Jag gjorde ett klassmål och avgjorde, det är skönt.