TV: Djurgården bröt förlustsviten i allsvenskan - Kadewere hjälte mot Dalkurd

STOCKHOLM. Efter tre raka förluster och fyra raka utan vinst i allsvenskan lyckades Djurgården i dag besegra Dalkurd inför 10 432 åskådare på Tele2 Arena.
- Det är mer lättnad än glädje, säger Dif-kaptenen till C More.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Djurgården har haft en bra vecka. I torsdags blev man cupmästare genom att besegra Malmö FF i finalen och i dag tog man tre viktiga allsvenska poäng för första gången på nästan en månad.

Det var dock Dalkurd som fick den första riktigt heta chansen i matchen genom Oliver Berg som avslutade på ett inspel från höger, men Andreas Isaksson var på tårna och räddade.

Dessförinnan hade Dalkurd fått se Andrew Stadler tvingas bryta matchen med en skada, in kom i stället Leonard Pllana.

Djurgårdens första chans kom efter en knapp halvtimme då Jacob Une Larsson fick ett helt fritt nickläge i straffområdet, men nickade över.

Det var på det hela taget en rätt händelsefattig första halvlek utan något bländande spel från något av lagen.

- Vi pratade lite om att ha samma aggressivitet som mot Malmö. Vi försökte ha den, men var lite för långa lagmässigt och gav oss själva inte chansen att vara aggressiva. Vi fick sedan ner våra forwards i andra halvlek och fick bättre kontroll, säger Djurgården-mittbacken Jonas Olsson till C More.

I den andra halvleken skulle Djurgården spräcka målnollan i den 55:e minuten, då Tino Kadewere frispelades av Felix Beijmo och satte 1-0. Målet var Kadeweres tredje i årets allsvenska.

Djurgården drabbades också av två skador i den andra halvleken. Först tvingades Haris Radetinac kliva av till förmån för Dzenis Kozica, och Jacob Une Larsson byttes ut mot Nikals Gunnarsson. Hur allvarliga skador det rör sig om är oklart, men både Radetinac och Une Larsson kunde lämna planen för egen maskin.

Djurgården hade sedan en boll i stolpen, men Kadeweres mål skulle visa sig bli matchens enda. Dalkurd försökte trycka på för en kvittering, men skapade inte någon riktigt het chans.

- Vi har sladdat resultatmässigt och prestationsmässigt på slutet i allsvenskan. Vi insåg allvaret i dag, alltid svårt att ladda om efter en sådan urladdning som cupfinalen, men vi gjorde det okej. Vi var lite för höga, utspridda i första halvlek och underskattade deras passningsspel. I andra halvlek gjorde vi det bättre och fick utdelning, säger Olsson.

Segern betyder att Djurgården bryter sin förlustsvit på tre raka i allsvenskan, och går upp på elva poäng på nio matcher. Dalkurd är fortsatt ett av allsvenskans bottenlag då man bara har tagit fyra poäng på sina åtta inledande matcher i debutsäsongen i allsvenskan.

- Jag vet inte vad jag ska säga... Jag vet inte vad vi ska göra för att vinna en match. Utan att veta för mycket, så tycker jag att vi har tre, fyra hundraprocentiga chanser i första halvlek. Om vi inte får in ett mål eller två mål borta mot Djurgården, så blir man straffad, säger Dalkurd-kaptenen Rawez Lawan.

I nästa omgång tar Djurgården emot Örebro på Tele2 Arena medan Dalkurd reser till Östgötaporten för att möta IFK Norrköping.

Djurgårdens startelva: Isaksson - Beijmo, Danielson, Olsson, Une Larsson - Ring, Ulvestad, Walker, Radetinac - Kadewere, Mrabti.

Dalkurds startelva: Demircan - Strand, Löfkvist, Ceesay, Jasarevic - Berg, Lawan, Amin - Sugita, Stadler, Ayaz.

-
-
Publicerad 2018-05-13 kl 16:54

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.