TV: Djurgården föll i premiärmatchen – Badji brände friläge från halva plan

På torsdagen spelade Djurgårdens årets första match.
Då föll man mot norska Kristiansund efter två jättemissar av Marcus Danielson och Aliou Badji.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Under torsdagen spelade Djurgården sin första match för i år när man ställdes mot norska Kristiansund i Spanien.

I första halvlek hade Djurgården spelövertaget, men hade svårt att hitta nätet. Närmast var mittbacken Marcus Danielson som nådde högst efter ett inlägg från höger, men hans nick smet strax utanför stolpen.

Med fem minuter kvar av första halvlek var det i stället Kristiansund som tog ledningen. På ett högerinlägg nådde anfallaren Kristoffer Hoven högst och knoppade in 1-0 bakom Dif:s nye målvakt Per Kristian Hoven.

I andra halvlek gjorde Djurgården en rad byten. Bland annat byttes anfallaren Aliou Badji in och med 20 minuter kvar fick han ett jätteläge att kvittera. Från halva plan kom han fri, men lyckades inte få bollen i nät bakom Kristiansunds målvakt.

I slutet av matchen tryckte Djurgården på för en kvittering. Först fick Badji ytterligare en chans, men bollen styrdes ut till hörna och på densamma var Haris Radetinac nära att sätta dit 1-1, men bollen räddades av Kristiansunds målvakt.

Radetinac chans var den sista som skapades i matchen och Djurgården föll därmed i sin första match för året.

Djurgårdens startelva: Bråtveit - Witry, Danielson, Une Larsson, Käck - Walker, Sabovic, Karlström - Bärkroth, Turay, Chilufya

Publicerad 2019-01-31 kl 17:47