TV: Djurgården nollade KFF - tog sig upp på Europa-plats

3-0 i paus.
3-0 efter 90 minuter.
Djurgården tog en komfortabel seger borta mot Kalmar FF.
- Vi kommer göra allt för att få den där Europa-platsen, säger Erik Berg till Dplay.

Ett pressat Kalmar FF fick en mardrömstart i mötet med Djurgården under söndagen. Efter en Dif-hörna kunde Curtis Edwards skjuta in ledningsmålet för Stockholmslaget - och det skulle komma mer.

Efter ett välriktat avslut, signerat Kalle Holmberg, utökade gästerna ledningen. Då var drygt 20 minuter spelade på Guldfågeln Arena, men Stockholmslaget var inte nöjt där.

I den 30:e matchminuten slog Magnus Eriksson in 3-0 för Djurgården på en straffretur, ett resultat som stod sig halvleken ut.

- Jag tycker inte att den är så jäkla sprudlande. Det är fantastiskt hur vi kan leda med 3-0, det känns lite surrealistiskt. Det är flyt, men bra lag förtjänar tur också, säger Magnus Eriksson till Dplay.

KFF lyckades inte få in någon balja i den andra halvleken – vilket inte heller Djurgården gjorde. Mötet slutade således 3-0 till bortalaget.

3-0-segern gör att Djurgården tar sig förbi Häcken i tabellen och upp på tredjeplats i tabellen. Hisingsklubben kan dock återta den positionen vid seger mot IFK Göteborg i morgon, måndag. Kalmar är kvar på negativ kvalplats.

Två omgångar återstår av årets allsvenska.

Kalmar FF: Söderberg, Ring, Bergqvist, Johansson, Rafael, Romario, Gustafsson, Edqvist, Sachpekidis, Israelsson, Jansson

Djurgården: Vaiho - Radetinac, Une Larsson, Berg, Käck - Edwards, Karlström, Eriksson, Banda, Bärkroth - Holmberg