TV: Djurgården stannar i allsvenskan - Jonson hjälte

Här blir Mattias Jonson en ängel i Blårandigt.
Med 3-0 mot Assyriska skrev han outplånligt in sig i klubbens historieböcker. Efter 25 minuters förlängning av kvalet.

DJURGÅRDEN - ASSYRISKA 3-0

Chanserna avlöste varandra från start på Stockholms Stadion. Hemmalaget tryckte på konstant mot Assyriska, som hade 2-0 med sig från mötet i Södertälje.

Det gick inte att stå emot mer än fem minuter efter paus. Jan Tauer, som petades senaste, fick förtroendet från direkt nu. Ett genidrag av Andrée Jeglertz, skulle det visa sig. Backen fixade ledningen innan Christer Youssef utökade efter slarv i bortalagets försvar.

Och på övertid: Mattias Jonson. Alla väntade på straffar men då slog anfallaren till. Ett närskott rakt igenom Assyriskas köttmur. På så vis fick Dif sammanlagt 3-2 med sig från dubbelmötet. Kontraktet är räddat!

Djurgården startade med ett 4-3-3-system. Assyriska använde sig av sitt vanliga 4-4-2.

Så såg startelvorna ut:

Dif: Touray – Ceesay, Johannesson, Kuivasto, Tauer – Youssef, Ekong, Haginge – Jonson, Dahlberg, Milic

Assyriska: Berglund – Lorentzon, Bergman, Conateh, Samuelsson – Furuseth, Östlundh, Tompuu, Näfver – Moussa, Marklund

Publicerad 2009-11-08 kl 19:31