TV: Djurgården tappade viktiga poäng - Falkenberg skrällde och vann

Det blev en trist söndagskväll för Djurgården.
Falkenberg tog ledningen tre gånger om, vann matchen med 3-2 och stod för en riktig skräll.

Djurgården, som inför matchen hade tre raka segrar i allsvenskan, gästade under söndagskvällen Falkenberg. Djurgårdens Aslak Witry var tänkt att starta matchen, men skadade sig på uppvärmningen och ersattes av Magnus Eriksson.

Falkenberg skulle få en drömstart på matchen. I den sjätte minuten fick de en hörna som Carl Johansson styrde in och gav Falkenberg ledningen. Christoffer Carlsson stod för assisten.

Det skulle inte dröja länge innan Djurgården skulle kvittera. Haris Radetinac slog in ett inlägg som Emir Kujovic nickade inte. 1-1. Det oavgjorda resultatet stod sig även till paus.

I den andra halvleken skulle Falkenberg få en riktig drömstart. Nsima Peter kunde efter en skarv peta in 2-1-målet. Men bara minuter senare revs Magnus Eriksson ned i straffområdet och Djurgården fick straff. Fredrik Ulvestad, som alltid gör mål från straffpunkten, satt den säkert och kvitterade i minut 52.

Efter drygt 65 minuter gjorde Falkenberg 3-2, men målet blåstes direkt av för offside. I den 74:e minuten skulle däremot Falkenberg ta ledningen på riktigt. Efter ett långt inkast och tilltrasslad situation kunde Marcus Klingenberg Mathisen nicka in 3-2-målet.

Matchen slutade även 3-2, och Djurgården tappade oerhört viktiga poäng i kampen om Europaplats.

Falkenberg: Noring - Norén, Johansson, Amiot, Ericsson - Söderström, Carlsson, Mathisen, Englund - Chibuike, Peter

Djurgården: Vaiho - Radetinac, Une Larsson, Augustinsson, Käck - Edwards, Karlström, Ulvestad - Eriksson, Kujovic, Bärkroth