TV: Djurgården vände i Falkenberg - Olunga matchvinnare på nytt

Djurgården tog en ny viktig seger i bortamötet med Falkenberg.
Michael Olunga blev matchvinnare på nytt.

Falkenberg fick en drömstart i matchen, då man redan efter knappa två minuter tog ledningen genom Stefan Rodevåg som rann igenom Dif-försvaret och satte bollen bakom Andreas Isaksson.

I den 34:e minuten kvitterade Djurgården till 1-1. Mathias Ranégie, framnickad av Michael Olunga, satte 1-1 från nära håll.

Olunga fick bollen i mål för Djurgården efter dryga 65 minuters spel, men det dömdes bort för offside.

Minuten senare fick Falkenberg ett jätteläge att ta ledningen, men Isaksson stod för en riktigt vass räddning från nära håll.

I den 75:e minuten tog Djurgården ledningen med 2-1. Michael Olunga var denna gång på rätt sida när han rann igenom Falkenbergs försvar, och gjorde inget misstag fri med Otto Martler. Ett mål som skulle visa sig räcka till seger och gjorde Olunga, precis som senast mot Gefle, till matchhjälte.

Segern gör att Djurgården ökar glappet ner till Helsingborg på kvalplats till sex poäng med en match mer spelad. Falkenberg ligger kvar som jumbo i tabellen.

Så startade lagen:

Falkenberg: Martler - Sjöstedt, Juel-Nielsen, Carvalho, Joza - Drage, Svensson, Karlsson, Carlsson - Rodevåg, Karlsson

Djurgården: Isaksson - Une Larsson, Ceesay, Gunnarsson, Käck - Eriksson, Faltsetas, Walker, El Kabir - Olunga, Ranégie