TV: Drama i slutminuterna - tveksam straff gav Giffarna oavgjort

En tveksam straff räddade poäng för Giffarna i dagens Norrlandsderby mot ÖFK.
Marcus Danielsson placerade in 1-1.
- Vi tackar och tar emot, säger Linus Hallenius som fick straffen.

Paok, som Östersund kommer att möta i Europa League, hade sin tränare Alexandar Stanojevic på plats för att kolla in motståndet. Det var ett utstålt Norrlandsderby han fick se.

Matchen var jämn från start. Östersund hade något mer bollinnehav, men utan att de kom till någon vass målchans. Den första halvleken var ganska uddlös och saknade egentligen någon riktigt hett läge.

Båda lagen hade några halvchanser som det inte blev något av och de gick till halvtid med 0-0.

I den andra halvleken kom till slut den första riktigt heta målchansen - och då blev det också mål. Det var när Noah Sonko Sundberg nästintill hängde på mittbacken Sotirios Papagiannopoulus i en kontring som ÖFK fick frispark i ett bra läge. Då klev Darijan Bojanic fram och placerade in bollen till ledningen för gästerna.

Strax efteråt hade Sundsvall chans att kvittera – men missade ett så gott som öppet läge i straffområdet. Det var Peter Wilsson som bara skulle trycka in bollen på halvvolley, men missade helt och bollen gick ut till inspark.

Sundsvall fick inte riktigt till det och lyckades inte komma till de riktigt farliga lägena, medan Östersund skickligt stängde av delar av Giffarnas starka sidor. Eric Larsson hade nästan två spelare på sig hela tiden som han inte lyckades ta sig runt på sin kant.

Stora delar av den andra halvleken fortsatte på samma spår som den första. Det var snålt med målchanser och det mesta av spelet var på den mellersta tredjedelen.

Det såg ut som att Östersund skulle ta tre poäng i dag. Men i den 97:e matchminuten fick Sundsvall en väldigt tveksam straff när Linus Hallenius dras ner, strax utanför straffområdet. Neddragningen startade precis vid halvcirkeln.

Marcus Danielsson klev fram och satte in straffen till 1-1.