TV: Dramatiskt slut på Tele2 - Bajen räddade kryss på stopptid

STOCKHOLM. Hammarby såg ut att gå mot förlust i dagens möte med Jönköpings Södra.
Ett stopptidsmål gjorde dock att man lyckades rädda en poäng.
- Det var skönt att vi fick med oss en poäng i dag, det förtjänade vi, säger 2-2-nickaren Mats Solheim till C More efter matchen.

STREAMA PÅ MÅNDAG

De 20 386 som tagit sig till Tele2 Arena denna soliga majsöndag fick se hemmalaget Hammarby ta ledningen i den 18:e minuten. Pa Dibba förvaltade ett inspel från Arnór Smárason på högerkanten och styrde in bollen i mål till 1-0 för Bajen.

Strax efter ledningsmålet skulle Hammarby bli decimerade till tio man. Richard Magyar hade redan en varning när han täckte ett J-Södraskott med armen, och fick därmed syna det röda kortet med sin andra varning. Bajen protesterade tydligt mot domslutet, men domare Kristoffer Karlsson stod på sig. Magyar missar därmed nästa veckas derby mot Djurgården. Utvisningen gjorde att Bajen-tränaren Jakob Michelsen valde att ta ut Kennedy Bakircioglu och bytte in Marcus Degerlund, som tog platsen bredvid Joseph Aidoo i mittlåset.

Trots en man mer hade J-Södra dock svårt att skapa heta chanser i den första halvleken. Det bästa kvitteringsläget kom i den 38:e minuten efter en frispark där Ögmundur Kristinsson inte lyckades boxa bort bollen tillräckligt långt och det blev en tilltrasslad situation i straffområdet, men ställningen 1-0 till Bajen stod sig till halvtidsvilan.

J-Södras kvitteringsjakt gick fortsatt trögt i upptakten av den andra halvleken, men man skulle lyckas vända på tre lyckominuter. I den 74:e prickade Dzenis Kozica in kvitteringen med ett välavvägt skott, och bara tre minuter senare tog sig Robert Gojani in i straffområdet och spelade bollen till en helt fristående Eric Ayuk som inte hade några som helst problem att placera in 2-1-målet. Inhopparen firade med en serie volter av det mer avancerade slaget.

I den 82:a minuten fick gästernas lagkapten Tommy Thelin ett jätteläge att även sätta 3-1 då han framspelad av Ayuk kom helt ren med Kristinsson, men islänningen stod för en benparad och kunde freda sitt mål.

Det var ordentligt irriterat från Bajenhåll gentemot domaren i slutet av matchen efter ett antal domslut som ansågs felaktiga. Arnór Smárason varnades för protest, och tränare Jakob Michelsen visades upp på läktaren till följd av sina protester. Smárasons varning var hans tredje för årets säsong, vilket gör att han är avstängd i derbyt mot Djurgården.

Hammarby lyckades dock sent omsider rädda ett oavgjort resultat när Mats Solheim knoppade in 2-2 på en hörna när klockan hade tickat upp på stopptid.

Det var också nära att Hammarby kom från matchen med alla tre poäng. Smárason kom till skott i straffområdet och sköt precis utanför med det som blev matchens sista spark i den 95:e minuten.

- Det var skönt att vi fick med oss en poäng i dag, det förtjänade vi, säger Mats Solheim till C More efter matchen.

Så här kommenterar Solheim domarirritationen från Bajens sida:

- Det är kul när det är lite tufft, jag gillar det. Men det blev lite för enkla kort, speciellt den andra på Richard som gör att han blir utvisad. Visst, man kan ta frispark på den för det är hands, men jag tycker man kan ha överseende med det när han har gult kort sedan innan. Det förstör mycket av matchen.

Dzenic Kozica i J-Södra var mer besviken efter matchen.

- Det var mycket kamp. De får ett rött kort efter att de gjort mål och vi trycker på ganska bra i andra halvlek. De försvarar sig bra men till slut får vi hål på dem och kvitterar och lyckas också ta ledningen, men lite olyckligt lyckas de göra mål i sista sekunden, säger Kozica till C More efter matchen.

- Det är klart att det är tungt just nu i och med att vi vände matchen och hade kontroll. De gör mål i sista sekunden och det är tungt, vi ville ha med oss tre poäng i dag.

2-2-krysset gör att båda lagen klättrar en placering i tabellen, J-Södra från elfte till tionde plats med 14 poäng och Hammarby från åttonde till sjunde plats med 15.

Det återstår en match för de båda lagen innan allsvenskan tar sitt sommaruppehåll. Hammarby står på söndag nästa vecka som värdar när det väntar derby mot Djurgården. J-Södra avslutar sin vårsäsong med att ta emot Malmö FF på Stadsparksvallen på lördag.

-
-

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-28 kl 16:30

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.